Cyber- og informationssikkerhed er ikke kun IT-afdelingens ansvar – det er en vigtig del af dit daglige arbejde. På denne kursusdag får du konkret viden og praktiske redskaber til at beskytte borgernes data, spotte digitale trusler og styrke sikkerheden i din kommune.

Er du forberedt på det uventede?

Som administrativ medarbejder har du adgang til følsomme oplysninger, der gør dig til et mål for cybertruslerne, som bliver mere sofistikerede for hver dag. Derfor er det altafgørende, at du er forberedt.

På kurset dykker vi ned i en række centrale temaer, der alle styrker din evne til at håndtere både cyber- og informationssikkerhed i kommunens daglige arbejde. Sikkerhed på disse områder er en essentiel del af vores fælles ansvar for at beskytte borgernes data, opretholde tillid og sikre stabil drift af kommunens systemer. 

I løbet af dagen vil vi dykke ned i en række centrale temaer, der alle har betydning for vores hverdag. Vi vil blandt andet se på, hvordan vi skaber og håndterer stærke adgangskoder for at minimere risikoen for uautoriseret adgang til vores systemer. Samtidig vil vi fokusere på, hvordan vi kan genkende og håndtere forsøg på phishing og andre former for svindel, der ofte udgør en trussel mod kommunens cybersikkerhed. 

Derudover vil vi arbejde med korrekt håndtering af data, herunder hvordan vi opbevarer, deler og destruerer informationer i overensstemmelse med gældende lovgivning som GDPR. Vi vil også gennemgå praktiske metoder til at sikre vores internetbrug og e-mails for at undgå unødvendige risici, der kan kompromittere kommunens sikkerhed. 

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursus start. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Administrative medarbejdere spiller en central rolle i kommunens funktion og har ofte adgang til følsomme data og kritiske systemer. Derfor er det vigtigt, at denne målgruppe er godt rustet til at forstå og anvende principperne for cyber- og informationssikkerhed i deres daglige arbejde. 

Kursusdagen henvender sig til administrative medarbejdere i de danske kommuner, der arbejder med eller har berøring med digitale systemer og data i deres daglige opgaver. Målgruppen omfatter medarbejdere, der håndterer alt fra borgerhenvendelser og sagsbehandling til økonomistyring og drift af interne systemer. 

Hvad får du med fra kurset?

På kurset omsætter vi cybersikkerhed til din hverdag, så du ved præcis, hvordan du kan beskytte både dig selv og din arbejdsplads mod digitale trusler. Vi arbejder med:
 

Cybersikkerhed i din dagligdag – Hvordan håndterer du personfølsomme oplysninger og digitale trusler i din arbejdsrutine?

Spot de skjulte risici – Lær at identificere potentielle cybertrusler i dine arbejdsgange, før de bliver et problem.

Bliv cybersikkerhedsambassadør – Få konkrete metoder til at formidle sikkerhedsprincipper effektivt i din organisation.

Når alarmen lyder – hvem gør hvad? – Forstå din rolle i beredskabsplanen, og hvordan du reagerer på mistænkelige hændelser. Medbring gerne din arbejdsplads’ beredskabsplan, hvis I har en.

Hvad skal din arbejdsplads gøre? – Få indsigt i de sikkerhedsforanstaltninger, der bør være på plads for at beskytte kommunen mod cyberangreb.

Kurset giver dig praktiske redskaber, du kan tage i brug med det samme – uden teknisk bøvl.

Det var da bare en uskyldig mail … eller hvad?

Du åbner din indbakke og ser en mail fra en kollega. Den ser helt legitim ud – men et enkelt klik kan være nok til at give uvedkommende adgang til kommunens systemer og borgernes data. Cybertruslerne bliver stadig mere sofistikerede, og som administrativ medarbejder har du adgang til informationer, der er attraktive for hackere.

Bliv skarp til at spotte cybertruslerne, så du ikke bliver det svage led i sikkerhedskæden. 

Dine nye kompetencer efter kurset

 

Læs mere Læs mindre

Øget bevidsthed om trusler og risici
Du lærer at identificere cybertrusler som phishing, ransomware og social engineering og forstår deres konsekvenser for kommunens sikkerhed og borgernes data.

Praktisk viden om sikkerhed i hverdagen
Du får konkrete færdigheder i at beskytte data, håndtere adgangskoder og e-mails samt sikre kommunens systemer mod cyberangreb.

Evnen til at reagere på sikkerhedshændelser
Du lærer at følge interne procedurer, rapportere hændelser og minimere skader for hurtigt at genoprette normale arbejdsforhold.

Læs mere Læs mindre

Kurset henvender sig til administrative medarbejdere i de danske kommuner, der arbejder med eller har berøring med digitale systemer og data i deres daglige opgaver. Målgruppen omfatter medarbejdere, der håndterer alt fra borgerhenvendelser og sagsbehandling til økonomistyring og drift af interne systemer. 

Det er vigtigt, at denne målgruppe er godt rustet til at forstå og anvende principperne for cyber- og informationssikkerhed i deres daglige arbejde. 

Læs mere Læs mindre
undervisning

Hent kurset hjem til jeres arbejdsplads

Ønsker du et skræddersyet forløb, som tager udgangspunkt i dine og dine medarbejderes behov og arbejdsopgaver, så tøv ikke med at tage kontakt til os. 

Vi laver forskellige former for forløb - måske passer et af dem til jer. Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os.

Læs mere Læs mindre

Bronzeversionen varer en time og giver en hurtig introduktion til de vigtigste emner inden for cyber- og informationssikkerhed i en kommunal kontekst. Denne version tilbyder en smagsprøve på centrale temaer som adgangskodehåndtering, phishing, og sikker internetbrug. Der vil være få praktiske eksempler og letforståelige råd, som medarbejderne kan tage med sig tilbage til deres arbejde. Oplægget er ideelt som en del af en planlagt dag eller et møde med andre emner på dagsordenen. Prisen er 13.000 kr. ekskl. transport, og versionen afholdes lokalt hos jer for op til 80 deltagere. 

Sølvversionen strækker sig over en formiddag eller eftermiddag (2-3 timer inklusive pauser) og giver deltagerne en mere dybdegående forståelse af informations- og cybersikkerhed. Her får deltagerne en introduktion til, hvordan de kan beskytte sig mod trusler som phishing og ransomware, håndtere persondata korrekt, og sikre deres arbejdsredskaber. Vi diskuterer også kommunens juridiske forpligtelser og praktiske anbefalinger i forbindelse med GDPR og sikkerhedspolitikker. Gennem praktiske øvelser får deltagerne mulighed for at arbejde med realistiske cases og lære, hvordan de kan anvende principperne i deres hverdag. Prisen er 18.000 kr. ekskl. transport og er passende for op til 60 deltagere. Kurset afholdes lokalt hos jer. 

Guldversionen er en heldags træning, der går i dybden med både teori og praksis. Dagen er opdelt i to dele. Første del giver en grundig introduktion til nøgleområder som adgangskodehåndtering, phishing, databeskyttelse, beredskabsplaner og håndtering af sikkerhedshændelser. Anden del fokuserer på praktisk anvendelse gennem workshops og scenarier, hvor deltagerne arbejder med realistiske trusler og lærer at udarbejde enkle beredskabsplaner og forebyggende tiltag. Deltagerne vil også lære, hvordan de sikrer både digitale og fysiske aktiver i kommunen. Prisen er 36.750 kr. ekskl. moms og transport, og kurset er tilpasset op til 24 deltagere. Kurset afholdes lokalt hos jer. 

Vil du høre mere? Så kontakter vi dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så vender vores ekspert tilbage til dig. 

Kommunernes Cybersikkerhedsskole

I Kommunernes cybersikkerhedsskole har vi udviklet forløb om cybersikkerhed til dig, der er medarbejder, leder, en del af direktionen eller politiker. 

Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i din kommunale hverdag, så du kan få en forståelse for, hvordan I kan håndterer de sikkerhedsmæssige udfordringer.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard