Vil du være med til at styrke samarbejdet mellem civilsamfundsorganisationer og offentlige instanser? Deltag i "Frivillighed og velfærd 2025 - fra ambition til virkelighed". En konference arrangeret af Social- og Boligstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde, KL og Komponent.

Frivillighed 2025 sætter fokus på fremtidens samarbejde mellem kommune og civilsamfund.

Med visioner for fremtiden og et særligt blik på praktiske løsninger vil vi med årets konference være med til at skitsere en retning for, hvordan kommuner kan styrke deres faglige og organisatoriske rammer ift. samarbejdet med civilsamfundet og borgere.

Vejen til et stærkt og velintegreret tværfagligt samarbejde mellem offentlige og civile aktører er meningsfuldt og vigtigt - men det kan også være udfordrende. På årets konference stiller vi skarpt på, hvordan vi kan gå fra ambitioner til virkelighed og skabe nye modeller for samspil, der understøtter fremtidens udfordringer.

Dagen byder på en dynamisk blanding af vidensoplæg, inspirerende cases og rig mulighed for videndeling og netværksopbygning med engagerede mennesker.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

2.300 kr.
Sted og startdato
Odense: 12. marts 2025
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
ODEON, Odeon Kvarter 1, 5000 Odense C
12. marts 2025 kl. 9.15 - kl. 15.55
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning.

Oplægsholdere

På Frivillighed og velfærd 2025 har vi fornøjelsen af at præsentere:

  • Jonas Norgaard Mortensen
  • Liv Egholm
  • Rillo Rud
  • Mads Roke
  • Janet Marie Samuel
  • ...blandt flere.

Hvad kan du forvente at få ud af konferencen?

Læs mere Læs mindre

Inspirerende viden: 
Du får den seneste viden inden for frivillighed og velfærdssamarbejde og bliver opdateret på de nyeste tendenser og bedste praksis.

Læs mere Læs mindre

Praktiske cases: 
Få inspiration med hjem, når vi deler konkrete eksempler og cases fra samarbejdet mellem det offentlige og den frivillige sektor.

Læs mere Læs mindre

Netværksmuligheder: 
Mød og del erfaringer med andre engagerede kollegaer inden for frivilligheds- og velfærdsområdet. 

Læs mere Læs mindre
 

09.15    Ankomst og morgenmad

09.30    Velkomst og rammesætning
// Alice Holmberg, chefkonsulent i Komponent og dagens moderator

10.15   Demokratiets filosofiske fundament: Civilsamfundets betydning 
Om frivillighedens nøglerolle i velfærdsstatens fremtid.
Jonas Norgaard Mortensen vil dykke ned i, hvordan frivillighed i det danske foreningsliv er en central drivkraft i løsningen af de store velfærdsudfordringer, vi står overfor i dag. Med et filosofisk afsæt og et demokratiperspektiv, udforsker han civilsamfundets rolle i samfundsforandringer, og hvorfor det netop er nu, at denne rolle er afgørende for fremtiden. 

// Jonas Norgaard Mortensen, leder, Center for Karakterdannelse

11.00    Kaffepause og netværk

11.20    Fremtidens samarbejde mellem stat og civilsamfund – den historiske læring
 Med afsæt i bogen Civilsamfundet i statens skygge præsenterer Liv Egholm et historisk blik på, hvordan civilsamfundet har været en afgørende drivkraft i den danske velfærdsstats udvikling. Hun vil også udforske, hvordan nutidens juridiske rammer, som f.eks. barnets lov, anerkender civilsamfundets betydning, og hvad vi kan lære af fortiden, når vi ser mod fremtiden. 

// Liv Egholm, lektor, CBS

11.50    Ny Foreningsundersøgelse: Samarbejdets potentiale 
CFSA præsenterer nye indsigter fra deres seneste Foreningsundersøgelse fra 2024. Centerchef Rillo Rud tegner et aktuelt billede af de frivillige sociale foreninger og deres organisatoriske kapacitet, ressourcer og udfordringer. Hvad karakteriserer de små og mellemstore organisationer? Hvilke begrænsninger og potentialer er der ift. at civilsamfundet skal spille en større rolle i løsningen af den lokale velfærd for sårbare og udsatte grupper af mennesker i fremtiden. 

// Rillo Rud, centerchef, CFSA

12.20    Frokost

13.20    Vejen fremad: Social- og Boligstyrelsens anbefalinger til samarbejde mellem kommune, civilsamfundet og borgere
Social- og Boligstyrelsen vil præsentere deres anbefalinger til, hvordan samarbejdet mellem det offentlige, civilsamfundet og borgere kan styrkes. Med fokus på praktiske løsninger og visioner for fremtiden skitseres en retning for, hvordan kommuner kan styrke deres faglige og organisatoriske rammer til at samarbejde med civilsamfundet og borgere for at skabe trivsel for borgere i udsatte og sårbare positioner.

13.50    Samarbejdet og det stedbundne
Med to cases sætter vi fokus på samarbejdet på tværs af sektorer: Mellem fond, kommune, lokalsamfund og store nationale organisationer

14.20    Loven som løftestang: Nye samarbejdsmuligheder mellem offentlig og frivillig sektor 
Med afsæt i to konkrete cases viser vi, hvordan ny lovgivning som SEL §82 og Barnets Lov kan bruges som anledning til at styrke samarbejdet mellem offentlige myndigheder og civilsamfundet. Oplægget vil fokusere på processer og metoder til at udnytte lovgivningens potentiale for at skabe stærkere fællesskaber.

14.05   Kaffe og kage

15.15    Fremtiden som noget man kan handle på i dag - Visioner og muligheder i samarbejdet mellem kommune og civilsamfund 
Mads Roke, direktør for LOS, tager udgangspunkt i sin bog ’Det civile potentiale’ og diskuterer fremtidens samarbejde mellem kommune og civilsamfund. I en efterfølgende samtale med Janet Samuel  udforsker de, hvordan vi kan gå fra ambitioner til virkelighed og skabe nye modeller for samspil, der understøtter fremtidens udfordringer. 

// Mads Roke, direktør, LOS 
// Janet Samuel, kontorchef, KL

15.55    Farvel og tak for denne gang
 

Læs mere Læs mindre
Dame

Målgruppe

Konferencen henvender sig til dig, der arbejder med frivillighed i forhold til socialt udsatte unge og voksne i den kommunale og regionale sektor. 
Vores mål er at vise, hvordan samarbejde mellem offentlige og civile aktører kan skabe sociale indsatser, der forbedrer trivslen for samfundets mest udsatte borgere.

Læs mere Læs mindre
 

Praktiske informationer

Hvor

ODEON
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C

Hvornår

12. marts 2025

2.300 kr. ekskl. moms.

17. januar 2025.

Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.

 

 

 

Kontakt

Har du spørgsmål til Frivillighedskonferencen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores konferenceansvarlige Anne Skjelborg.

Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen