Få styrket din viden om informations- og cybersikkerhed, så du kan undgå at blive offer for de trusler, der hver uge rammer organisationer. På kurset lærer du, hvordan du beskytter IT-systemer og borgernes data mod angreb som f.eks. phishing, og hvordan du undgår de store økonomiske og tillidsmæssige omkostninger, som følger af manglende viden.

Ligesom førstehjælpskurser holder dine livsreddende færdigheder opdateret, har du også brug for viden om informationssikkerhed for at beskytte din arbejdsplads og borgerne i din kommune. Informationssikkerhed er ikke kun et spørgsmål for IT-afdelingen. Det handler om hverdagens beslutninger, fra hvordan vi deler filer, til hvilke mails vi klikker på. 

Komponent inviterer derfor til en læringsdag, der gør dig tryg ved at håndtere de udfordringer, der følger med digitalisering og øgede krav til sikkerhed. Du får en introduktion til de grundlæggende principper for informationssikkerhed herunder lovgivningen, både den aktuelle, og den der er på vej (Nis2) samt rollerne i arbejdet  med informationssikkerhed. 

Betyder cybersikkerhed noget for mig? 

Ja, i høj grad. 

Måske har du prøvet at modtage en e-mail, der virkede lidt mistænkelig? Måske har du uploadet en fil og været usikker på, om den var krypteret? Eller måske har du været vidne til, at kollegaer deler adgangskoder på Post-its? Hvis ja, så har du allerede mødt informationssikkerhed i praksis – på godt og ondt. 

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Pris tilgår.

Prisen er. ekskl. moms. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset henvender sig til medarbejdere og ledere i kommunale organisationer, der har lidt eller ingen erfaring med informationssikkerhed. 

Uanset om du arbejder som sagsbehandler, projektleder, leder eller med tekniske opgaver, giver kurset en bred og grundlæggende introduktion til informationssikkerhedens principper og praksis. 

Kurset er relevant for alle, der ønsker at forstå, hvordan man beskytter borgernes data og kommunens systemer mod trusler, samtidig med at man sikrer compliance med krav som GDPR og NIS2. 

Målet er at skabe en fælles forståelse og klæde jer på til at arbejde sikkert og ansvarligt i det digitale landskab. 

Forestil dig følgende: Du åbner en e-mail, der ser ud som en helt almindelig besked fra en kollega. Men bag vedhæftningen gemmer sig en trussel, der kan lamme hele kommunens IT-system – og udsætte borgernes persondata for fare. Kan det ske for dig? Absolut. 

Hver uge hører vi historier i pressen om organisationer, der bliver ofre for cyberangreb. Data lækkes, systemer låses, og omkostningerne – både økonomiske og i form af borgernes tillid – er enorme. Ofte kan skaderne føres tilbage til manglende viden om informations- og cybersikkerhed. 

Men sådan behøver det ikke at være...

Læs mere Læs mindre

Din og din organisations udbytte

Læs mere Læs mindre

Udbytte for dig

✓  Du får en praktisk forståelse af governance og risikostyring, så du kan arbejde struktureret med informationssikkerhed.

✓  Du bliver i stand til at reagere effektivt på sikkerhedshændelser og minimere skader, hvis uheldet er ude.

✓  Du lærer at genkende og håndtere trusler som phishing, datalæk og malware.

Udbytte for din organisation

✓  Din organisation styrker sin evne til at beskytte borgernes data og IT-systemer mod digitale trusler.

✓  Risici identificeres og håndteres i tide, hvilket skaber en mere robust sikkerhedsstrategi.

✓  Med din viden kan du fungere som en stærk sparringspartner for kollegaer og ledelsen og bidrage til en fælles sikkerhedskultur.

Vi gør informationssikkerhed praktisk og relevant for dig. 

Du lærer blandt andet: 

  • Grundlæggende informationssikkerhed 
  • Hvordan du genkender og håndterer trusler som phishing, datalæk og malware. 
  • Hvad governance betyder i praksis, og hvorfor klare roller og ansvar er afgørende. 
  • Hvordan risikostyring fungerer, og hvorfor det er fundamentet for en sikker arbejdsplads. 
  • Hvordan du reagerer på sikkerhedshændelser, så du er forberedt, hvis uheldet er ude. 

Efter frokost udfordrer vi din nye viden med et læringsspil, hvor du og dine kollegaer skal håndtere realistiske scenarier – fordi praktisk erfaring gør teorien endnu mere værdifuld. 

kontor

Kurset er for dig, der...

Arbejder i kommunen – fra skolelederen og socialrådgiveren til teknikeren og medarbejderen i borgerservice. Det er for dig, der: 

  • Vil lære at spotte risici og forstå, hvordan du kan undgå dem. 
  • Ønsker at styrke din rolle som en aktiv medspiller i at beskytte kommunens data. 
  • Har lidt eller ingen erfaring med informations- og cybersikkerhed, men ved, at det er vigtigt for dit daglige arbejde. 

 

Lad cybersikkerheden komme til jer 

Vi tilbyder også at skræddersy kurset til din kommune, så vi kan arbejde med emnerne ud fra jeres lokale behov. 

Hos Komponent er vi eksperter i både informationssikkerhed og læringsprocesser. Vi ved, hvordan vi skaber en læringsdag, der er praksisnær og relevant, så du går derfra med værktøjer, der gør din hverdag nemmere og mere sikker. 

Er du klar til at tage ansvar for sikkerheden i din kommune? Tilmeld dig kurset og få de redskaber, du har brug for, til at gøre en forskel. 

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

THT
Chefkonsulent
Thøger Terp
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard