Få konkrete værktøjer og den viden, der er nødvendig for, at I kan begynde arbejdet med at transformere jeres daglige arbejde med generativ AI på Konference om AI i kommunerne.

Kunstig intelligens har på kort tid gjort sit indtog i alle dele af samfundet – også i kommunerne. Med kunstig intelligens er fulgt en masse nye muligheder for alt fra idégenerering og innovation til effektivisering og systematisering. Disse gevinster kommer ikke af sig selv men kræver aktivt, lokalt lederskab og ansvar. 

I 2024 holder Komponent og KL Danmarks første konference inden for generativ AI henvendt til dig, der arbejder i en kommunal organisation. Vi har inviteret en række af landets førende eksperter sammen med en håndfuld kommunale praktikere. Konferencen er skræddersyet til at styrke kommunale praktikere – fra ledere og medarbejdere til direktører og centerchefer – med de værktøjer og den viden, der er nødvendig for at begynde arbejdet med at transformere jeres daglige arbejde med generativ AI. Formålet med dagen er at give dig nyeste viden om generativ AI i kommunerne, inspiration til at anvende generativ AI i en kommunal hverdag, mulighed for netværk og videndeling med kommunale kollegaer – og meget, meget mere.

2.500 kr.
Sted og startdato
Odense: 11. december 2024
Se tid og sted for det valgte forløb
ODEON, Odeon Kvarter 1, 5000 Odense C
11. december 2024 kl. 09.00 - kl. 15.55
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Pris og rabatmulighed

Prisen er 2.500 kr. pr. deltager.
Prisen er kr. ekskl. moms.

Kunstig intelligens foregår ikke i et vakuum, og derfor vil vi gerne opfordre til, at I deltager flere sammen, så drøftelserne kan leve videre efter konferencen. Derfor får I 10 % rabat på tilmeldingerne, hvis I deltager flere end tre personer fra samme afdeling. Kunne det være relevant for jer, kontakter I blot koordinator Dorthe Bidstrup fra Komponent, dbj@komponent.dk. Så sørger hun for rabatten! 

På konferencen om AI får du:

✓   Mulighed for at forstå og udforske, hvordan kommunen kan anvende generativ AI til at forbedre og effektivisere kommunal velfærd.

✓   Inspiration til, hvordan generativ AI kan være katalysator for innovation og forandring inden for alt fra borgernær velfærd til intern administration.

✓   Konkret viden og strategier til, hvordan du lokalt kan implementere generativ AI-løsninger på en ansvarlig måde.

Læs mere Læs mindre

✓   Tid og rum til at dele erfaringer, udfordringer og løsninger med ligesindede. 

Læs mere Læs mindre

Konferencen er for alle, der interesserer sig for, eller arbejder med kunstig intelligens i kommunalt regi. 

Du er måske leder, medarbejder, fra en direktion, centerchefer eller lignende. 

Konferencen samler fagfolk på tværs af forskellige områder og niveauer i kommunerne – med det mål at udforske og diskutere anvendelsen af generativ kunstig intelligens i den kommunale hverdag. 

 

Fem personer snakker rundt om højt bord
 

09.00    Registrering og morgenmad

09.30    Velkomst og rammesætning
// KL og Komponent

09.40    Paneldebat: AI i kommunerne – ny tidsalder for offentlig service og effektivitet? 
// Eik Møller, formand for kommunaldirektørforeningen,  
// Pernille Halberg Salamon, direktør, Komponent 
// Gitte Gottlieb Bredahl, HK Kommunal, 
// Laura Haaber, associate researcher, Department of Philosophy, Harvard University og ved  the AI Ethics Lab

10.20    AI i det offentlige Danmark – har vi glemt etikken?  
Med indførelsen af AI-løsninger i det offentlige Danmark, bliver det afgørende at stille spørgsmålstegn ved de etiske implikationer af udviklingen. Hvordan sikrer vi, at AI anvendes på en måde, der er fair og transparent over for borgernes rettigheder og privatliv. Gennem konkrete eksempler og cases sætte oplægget fokus på,  hvilke etiske udfordringer der opstår, når AI integreres i offentlige tjenester, og hvordan vi kan tackle dem.

// Laura Haaber Ihle, associate researcher, Department of Philosophy, Harvard University og ved  the AI Ethics Lab

11.00    Kaffepause – find din session

11.20    Vælg mellem følgende sessioner (se til højre på siden for uddybende beskrivelser)

Session 1: Sprogmodeller som din ultimative assistent i din kommunale hverdag 

Session 2: Fremtiden er NU – kommunale eksempler på eksisterende AI løsninger 

Session 3:  Når juraen går hånd i hånd med sprogmodellerne  

Session 4: Ledelse – hvad handler det om i algoritmernes tidsalder?

Session 5: AI og etisk ansvarlighed i praksis

12.15    Frokost

13.10    Per Vers vs. ChatGPT
Hvem ville vinde, hvis en af Danmarks bedste freestyle rappere, Per Vers, krydsede klinger med ChatGPT i en rap-battle? 
Per Vers har tidligere slået ChatGPT  - men det er blevet sværere, siger han selv. Nu får ChatGPT revanche! Er den blevet bedre siden Per Vers sidst slog den?

// Per Vers, free-style rapper og poet og Christian Willum, teknologiekspert og  og elektronisk musikiværksætter 

13.30    Er en dansk sprogmodel fremtiden? 
I dag gør mange allerede brug af sprogmodeller, der dog ofte primært er trænet på store sprog som engelsk. De modeller kan være underlagt andre værdisæt og anden regulering. Kan en dansk sprogmodel sikre transparens og ophavsrettigheder til danske data, så sprogmodellerne trygt kan anvendes? I dette oplæg giver en af grundlæggerne af Dansk Sprogmodel Konsortiet indblik i arbejdet med at udvikle en dansk sprogmodel, hvad der er særligt vigtigt, og hvornår der realistisk set kan være en dansk sprogmodel, der bygger på ufravigelige principper om ansvarlig AI.

// Jens Kaas Benner, Head of AI lab, Alexandra Instituttet og medgrundlægger af Dansk Sprogmodel Konsortiet

14.00    Forandring og AI - Naviger i den nye kommunale virkelighed
Hvordan kan kommuner effektivt integrere digitale teknologier for at forbedre velfærden og livet i kommunen? I sit oplæg trækker Bas Boorsma på sine konkrete erfaringer med digital transformation fra sin tid som CDO i Rotterdam og sit omfattende arbejde med bl.a. Smart Cities. 

// Bas Boorsma, CEO at Urban Innovators Global & Professor of Practice at Thunderbird School of Global Management. Tidligere Chief Data Officer i City of Rotterdam. Forfatter til bogen ”A New Digital Deal”.

14.40     Kaffepause

15.00    Mellem fornuft og følelse
Digital vismand Jan Damsgaard deler sin indsigt i kunstig intelligens og dens enorme potentiale for kommuner og offentlige institutioner. AI har allerede revolutioneret mange områder og vil fortsætte med at forme vores samfund i de næste ti år. Jan Damsgaard vil i sit oplæg afmystificere AI og forklare, hvordan teknologien kan forbedre sagsbehandling, HR-opgaver, diagnostik og kommunikation i det offentlige. Han vil også diskutere vigtigheden af passende regulering, så vi kan høste fordelene ved AI uden at hæmme innovationen.

// Jan Damsgaard, professor, Institut for Digitalisering, CBS og forfatter til bogen: ‘AI – mellem fornuft og følelse’

15.55    Kom godt hjem

Læs mere Læs mindre

Du kan vælge mellem følgende sessioner: 

Session 1: Sprogmodeller som din ultimative assistent i din kommunale hverdag 
Forestil dig en assistent, der altid er klar til at hjælpe dig med at formulere tydelige og præcise meddelelser, analysere komplekse dokumenter på ingen tid og tilbyde innovative løsninger på hverdagens udfordringer. Vi vil gennemgå konkrete eksempler og praktiske anvendelser af generativ AI, der kan optimere arbejdsprocesser, forbedre borgerkommunikationen og sparre om strategiske opgaver. Kom og få indsigt i, hvordan denne teknologi kan blive en uvurderlig del af dit daglige arbejde og hjælpe dig med at skabe en mere effektiv og borgerfokuseret kommune.

// Martin Nielsen, chefkonsulent, Komponent 

Session 2: Fremtiden er NU – kommunale eksempler på eksisterende AI løsninger 
På denne session sætter vi fokus på, hvordan AI allerede er en integreret del af vores kommunale hverdag. Vi præsenterer konkrete eksempler på, hvordan AI-løsninger allerede nu skaber værdi og effektivitet i kommuner rundt om i landet. Du får indblik i succesfulde implementeringer og kommer til at høre om de udfordringer og muligheder, der følger med at integrere AI i kommunale arbejdsgange. Bliv inspireret af dine kollegers erfaringer og få idéer til, hvordan din kommune kan tage de næste skridt mod en smartere og mere fremtidssikret drift.
Hør blandt andet om:
KommuneGBPT ved  Lars Borg, IT og Digitaliseringschef, Næstved Kommune
Implementering og use cases  ved Nicklas Fledelius, IT – Enterprise Arkitekt, Vejle Kommune

Session 3: Når juraen går hånd i hånd med sprogmodellerne  
Anvendelsen af ChatGPT, Copilot og lignende sprogmodeller sker ofte ved, at du giver tjenesten et input. Det kan fx være, at du anmoder den om at besvare konkrete (faglige) spørgsmål, eller måske anmoder du den om at skrive en tekst eller generere et billede til dig. En smart teknologi, der giver mange nye og uudforskede muligheder i den kommunale hverdag. Men anvendelsesmulighederne i kommunerne rejser også juridiske spørgsmål.
* Hvad sker der med de oplysninger, som du deler med sprogmodellerne?
* Kan du være sikker på, at du får de rigtige svar på dine spørgsmål, og skal du faktatjekke de oplysninger, som du modtager?
* Og ved du, om du må anvende tekst eller billeder, som ChatGPT har produceret for dig?
Disse og lignende spørgsmål forsøger vi at besvare på denne session via gennemgang af lovgivning og retningslinjer og masser af konkrete eksempler.

// KL

Session 4: Ledelse – hvad handler det om i algoritmernes tidsalder?
I  en tid, hvor algoritmer og kunstig intelligens spiller en stadig større rolle i vores arbejdsprocesser, står ledere over for nye udfordringer og muligheder. Denne session fokuserer på, hvad god ledelse indebærer i algoritmernes tidsalder. Hvordan kan ledere navigere i en verden, hvor beslutninger i stigende grad understøttes af data og automatiserede systemer? Vi vil undersøge, hvordan man som leder kan skabe en kultur, der fremmer både innovation og ansvarlig brug af teknologi. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan man balancerer teknologisk udvikling med menneskelige værdier, og hvordan man sikrer, at AI-løsninger implementeres etisk og effektivt.

// Kenneth Kristensen, ph.d. om topledelse af digitalisering, forsker, konsulent og tidligere kommunaldirektør

Session 5: AI og etisk ansvarlighed i praksis
Generativ AI er en fleksibel, let anvendelig og nyttig teknologi, men som med alle nye teknologier medfølger der risici og udfordringer – nogle som minder om dem vi kender fra andre slags kunstig intelligens, og nogle som er helt nye. Sessionen præsenterer Dataetisk Råd igangværende arbejde med at identificere og analysere de dataetiske udfordringer, som brug af generativ AI i den offentlige sektor kan rejse. Vi skal blandt andet kigge på fejl og hallucinationer, bias, læk af træningsdata, og modelvalidering, og på nogle af de teknikker man som udvikler og kunde kan anvende, for at tackle udfordringerne
// Frej Klem Thomsen, chefkonsulent, Dataetisk Råds sekretariat 

Læs mere Læs mindre
 

Praktiske informationer

Hvor:
ODEON
Odeon Kvarter 1
5000 Odense C

Hvornår
Den 11. december 2024

 

2.500 kr pr. deltager.
Prisen er kr. ekskl. moms.

Kunstig intelligens foregår ikke i et vakuum, og derfor vil vi gerne opfordre til, at I deltager flere sammen, så drøftelserne kan leve videre efter konferencen. 
Derfor får I 10 % rabat på tilmeldingerne, hvis I deltager flere end tre personer fra samme afdeling
Kunne det være relevant for jer, kontakter I blot koordinator Dorthe Bidstrup fra Komponent, dbj@komponent.dk. Så sørger hun for rabatten! 

Den 11. oktober 2024.

Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Man kan stadig tilmelde sig efter fristens udløb, hvis der er ledige pladser.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til Konference om kommunal AI, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores konferenceansvarlige Anne Skjelborg eller en af vores konsulenter på området Theis Rubinke Sørensen.

Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
TRS
Chefkonsulent
Theis Rubinke Sørensen
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen