I den kommunale hverdag i Danmark spiller de ansatte i kommunerne en nøglerolle i at indføre og udbrede brugen af generativ kunstig intelligens (AI). Disse medarbejdere fungerer allerede i dag som en slags ’katalysator’ for forandring, og det er afgørende at udvikle og styrke deres kompetencer inden for dette område.
Det er afgørende, at disse ’forandringsagenter’ har de rette redskaber, viden og pædagogiske tilgange til at undervise og støtte deres kollegaer i at forstå og anvende generativ AI i fx mødet med borgerne, kollegaer og vel at mærke i en kommunal sammenhæng.
For hvordan underviser og formidler man til resten af den kommunale organisation i de nye muligheder, som mange kommunale ansatte allerede har fået øjnene op for? Hvordan finder man den bedste måde at udbrede kendskabet til de mange muligheder indenfor brugen af sprogmodellerne, og hvordan kan jeg som forandringsagent skabe de bedste forudsætninger for, at ansatte bruger de mange muligheder indenfor generativ kunstig intelligens – også med omtanke?
Denne kursusdag er til dig, som gerne vil blive klogere på disse spørgsmål...
Kommunale forandringsagenter, som ønsker at styrke deres formidlings- og underviserevner overfor andre kommunale kollegaer.
På dagen lærer du
Dagen byder på en varieret og interaktiv læringsoplevelse, hvor deltagerne kan forvente en blanding af inspirerende oplæg, livlige diskussioner og en overflod af praktiske øvelser.
✓ Lær at formidle komplekse emner
Lær effektive undervisningsmetoder og pædagogiske tilgange til at formidle komplekse AI-emner på en letforståelig måde til kollegaer.
✓ Udnyt metoder
Udnyt metoder til at tilpasse undervisningen til forskellige læringsstile og niveauer af teknisk viden blandt kursusdeltagerne.
✓ Udvikl kompetencer
Udvikl kompetencer til at give konstruktiv feedback til kollegaer om deres forståelse og anvendelse af AI-koncepter i deres arbejde.
Kursusdagen begynder med oplæg om formidlingsmæssige overvejelser, når det handler om generativ AI. Her vil deltagerne få et solidt fundament inden for formidling og opnå en dybere forståelse for de nøglekoncepter, der er afgørende i en læringssituation. Efterfølgende åbner vi op for diskussion og erfaringsudveksling, hvor deltagerne kan dele deres synspunkter, udfordringer og ideer med hinanden.
Samtidig faciliterer vi på dagen en række øvelser og opgaver, der giver deltagerne mulighed for at udvikle deres undervisningsevner og formidlingskompetencer. Disse praktiske øvelser vil hjælpe med at forberede vores medarbejdere til at undervise og støtte deres kollegaer i at implementere generativ AI i en kommunal sammenhæng.
Mød dine undervisere
Jesper Hosbond
Chefkonsulent i Komponent
Jesper har mange års erfaring som direktør, kommunaldirektør og chef i kommunerne og i staten, og bruger sin viden og erfaringer med topledelse og sektorindsigt til at udvikle ledelser og samspil. Han arbejder med ledelses- og teamudvikling; særligt indenfor digital transformation – herunder generativ AI - i kommunerne. Derudover arbejder Jesper med udvikling af faglig og strategiske ledelser, digitalisering og cybersikkerhed, klimaledelse samt bestyrelsesuddannelser.
Martin Nielsen
Chefkonsulent i Komponent
Martin arbejder til dagligt med forvaltning og myndighed, og kan omsætte svære begreber indenfor kunstig intelligens, så du nemt kan overføre det til dine arbejdsopgaver. Samtidig er Martin mangeårig underviser på både den VoksenPædagogiske Grunduddannelse og Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse, hvor han gør formidling og undervisning til praksisnære og omsættelige kompetencer for den enkelte. Du møder Martin på kurset i Herlev.
Kommunernes AI-Skole
I Kommunernes AI-skole har vi udviklet forløb om kunstig intelligens til dig, der er medarbejder, leder, en del af direktionen eller politiker.
Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i din kommunale hverdag, så du kan få en forståelse for, hvordan du kan udnytte kunstig intelligens til din fordel.