Alle børn har forskellige behov, og øget inklusion i folkeskolen betyder, at flere elever skal indgå i den almindelige undervisning. Men hvad er det præcise lovgrundlag for specialundervisning og specialpædagogisk bistand? Hvordan er henvisningsgrundlaget efter den nye lov om behandlings- og specialundervisningstilbud? Og hvad skal skolen være opmærksom på som myndighed – både i samarbejdet med forældre og andre aktører?
Ifølge folkeskoleloven skal skolen kunne rumme og håndtere elever, hvis udvikling kræver særlig hensyntagen. Derfor dykker vi ned i de lovgivningsmæssige rammer for inklusion og specialpædagogisk bistand. Vi ved, at det kan være udfordrende at navigere i myndighedsrollen og tage ejerskab over lovgivningen – det er netop det, vi hjælper dig med.
Formålet med kurset er at skabe klarhed over lovgrundlaget for børn, der har brug for støtte.
Vi gennemgår retsgrundlaget, der regulerer både proces og indhold i beslutninger og afgørelser om elevernes undervisning, og undersøger intentionerne bag lovgivningen. Vi diskuterer sektoransvarsprincippet, de forvaltningsretlige regler og tager fat i konkrete problemstillinger. Dagen er desuden fyldt med dialog og sparring på tværs af kommunegrænser.
Din underviser på kurset er Cand.jur. Pernille Bischoff.

Målgruppe
Kurset er for dig, der arbejder med at træffe vigtige beslutninger om specialundervisning og specialpædagogisk bistand. Det henvender sig til fagprofessionelle som skolefolk på forvaltningsniveau, skoleledere, dagtilbudsledere, medarbejdere i PPR samt administrativt personale, der er knyttet til området.
Det siger tidligere deltager
Gruppen af skoleledelser samt deltagerne fra forvaltningen var særdeles tilfredse med Pernilles oplæg. Pernille formåede at afmystificere lovgivningen og bide den op i mindre bidder, så deltagerne oplevede at blive taget i hånden i forhold til hvad vi især skal have fokus på – og ikke mindst hvorfor.
Det var et levende, veltilrettelagt oplæg med overblik og smittende engagement og efterfølgende også en linksamlingen i forhold til det vi havde haft på programmet."
- Udtalelse fra Faglig pædagogisk chef fra Lyngby-Taarbæk Kommune.
Har du spørgsmål?
Vi vil gerne sikre os, at kurset giver jer svar på konkrete juridiske problemstillinger. Vi modtager derfor gerne spørgsmål til juridiske problemstillinger forud for kurset.De skal sendes til leha@komponent.dk
Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus
Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.
Program
Lovgrundlaget for specialundervisning og systematikken
Inklusion, supplerende undervisning og anden faglig støtte