Tænk på en sen eftermiddag på kontoret. En fagprofessionel møder et forældrepar, bekymrede og anspændte. De er kaldt ind, fordi deres søns trivsel i skolen er under lup. Mødet er kritisk, da det vil påvirke både barnets og forældrenes fremtid. Sådanne møder er dagligdag i kommunerne. Med Barnets Lov er der nye krav til os, der arbejder med underretninger. Loven kræver, at vi ser på vores arbejde med børn, unge og deres forældre på en ny måde. Det kræver mod, indsigt og kloge samtaler om hvordan vi bryder med nogle af de tidligere forestillinger vi har om mødet med børn, unge og deres forældre.

Derfor har Komponent skabt en kursusdag, for dig – og jer – der arbejder som fagprofessionelle i kommunen, og som gerne vil lære mere om at håndtere underretninger på. Effekten vil være at I styrker jeres håndtering af de svære og følsomme situationer, der følger med underretninger. 

Vi vil gå i dybden med lovgivningen, den nyeste forskning samt dilemmaer, som helt naturligt opstår. 

Kurset vil give jer værktøjer til at handle klogt og med omtanke. Vi skal se på, hvordan vi kan ændre dynamikker og skabe bedre løsninger. Med udgangspunkt i en juridisk indføring efterfulgt af gruppediskussioner og cases, får I mulighed for at tænke over jeres egen praksis og få råd til, hvordan I som fagprofessionelle kan håndtere underretningerne bedre..

Med indførelsen af Barnets Lov er der kommet skærpede krav til, hvordan professionelle i de danske kommuner skal håndtere underretninger. Lovgivningen understreger behovet for en fornyet tilgang til vores arbejde med børn, unge og deres familier. Dette kursus tilbyder en dybdegående forståelse af de juridiske, forskningsmæssige og praktiske aspekter ved underretninger, samt en ny måde at tilgå og reflektere over vores møder og interaktioner med børn og deres familier. Det er essentielt, at alle fagpersoner er udstyret med den nyeste viden og kompetencer for at kunne navigere i disse vigtige, men ofte komplekse sager.

Kursusmål

Deltagerne vil efter kurset:

  • Have en solid forståelse af de juridiske rammer og ændringer i forbindelse med Barnets Lov.
  • Kunne identificere og anvende nyeste forskning inden for området.
  • Være i stand til at anvende teoretisk viden i praktiske situationer gennem diskussion og analyse af virkelighedsnære cases.

Efter kursusforløbet

Deltagerne vil have adgang til et omfattende e-læringsforløb udviklet af Ankestyrelsen. Dette forløb er designet til at styrke og videreudvikle de kompetencer, der er opnået gennem dagen, og sikre en varig implementering af de nye arbejdsmetoder i egen kommune. Konkret kan deltagerne spille e-læringsforløbets dilemmaer igennem på egen arbejdsplads. 

Underviseren:

Marie Budtz Andersen er en erfaren jurist og underviser med over ti års baggrund fra Københavns Universitet, hvor hun har undervist i både strafferet, menneskerettigheder og psykiatriret. Hun underviser aktuelt i forvaltningsret på Københavns Professionshøjskoles efter- og videreuddannelse. 

Med en stærk faglig ballast og praktisk erfaring som projektleder inden for sociale initiativer er Marie dedikeret til at formidle kompleks jura på en forståelig og anvendelig måde. Hun tilbyder nu kurser, der er målrettet fagprofessionelle og fokuserer på håndtering af underretninger og juridiske problemstillinger i hverdagen. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan de bedst kan navigere i juridiske krav og udfordringer for at sikre tryghed og kvalitet i deres arbejde. 

3.495 kr.
Sted og startdato
Herlev: 9. januar 2025
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Komponent Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
9. januar 2025 kl. 9.00 - kl. 15.30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, forplejning og materialer. Faktura sendes ud 2-3 uger før kursus start. 

Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. 

Er du i målgruppen?

Du er fx skolelærer, sundhedsplejerske, pædagog, socialrådgivere, skoledagtilbudsrådgivere, kommunal læge, viceskoleleder, afdelingsledere, behandlingskoordinatorer, inklusionsvejledere, ergoterapeuter, alkoholbehandlere

Program

Velkomst og introduktion til Barnets Lov
Gennemgang af lovens hovedpunkter og dens betydning for arbejdet med underretninger.
Juridiske rammer for underretninger
• Detaljeret indblik i de juridiske krav og procedurer.
• Ændringer i forbindelse med Barnets Lov.
Pause
Workshop Hellere en gang for meget end en gang for lidt?
Casearbejde fokuseret på løsninger og forbedringer i arbejdet med underretninger
Frokostpause
Casebaseret læring og gruppedrøftelser
• Deltagerne arbejder med konkrete cases
• Faciliteret gruppearbejde fokuseret på løsninger og forbedringer.
Pause
Afrunding og vejledning til e-læringsforløb
• Opsamling på dagens læringspunkter.
• Introduktion til Ankestyrelsens e-læringsforløb, som deltagerne kan tage med tilbage og implementere i egen kommune.
• E-læringsforløbet her: Gratis e-læring: Underretninger for fagpersoner | Ankestyrelsen (plan2learn.dk)https://ankestyrelsen.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=122495

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen