Få konkrete styrings- og ledelsesgreb samt strategiske refleksioner, som kan omsættes i din praksis på kommunalt og lokalt niveau på konferencen om faglig ledelse og økonomisk styring af skoleområdet.

Vær med, når vi retter fokus på, hvordan kommunen som helhed og de enkelte skoler kan arbejde med at anvende og organisere skolernes ressourcer (tid, kompetencer og økonomi) på en så optimal og meningsfyldt måde, så børnene oplever at være en del af inkluderende læringsmiljøer og mangfoldige børnefællesskaber.  
 
På konferencen får du viden om og de seneste tendenser inden for dansk forskning på området og hvilken betydning, det kan have for den kommunale og lokale ledelsespraksis. 

Du får værktøjer og nye perspektiver på, hvordan en tildelingsmodel kan hjælpe dig med at styre ressourcerne kommunalt og lokalt. 

Du får konkrete eksempler på, hvordan man løbende kan undersøge og evaluere om ressourcerne anvendes så optimalt og meningsfyldt som muligt. 

Du får mulighed at deltage i drøftelser med egne kollegaer og kollegaer fra andre kommuner, hvor I kan dele jeres erfaring med de styringsmæssige rammer og ledelsesdilemmaer. 

2.400 kr.
Sted og startdato
Kolding: 4. december 2025
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding
4. december 2025 kl. 9.00 - kl. 16.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.

Hvad kan jeg forvente af konferencen?

På konferencen får du:

  • Viden om, hvad den nyeste danske forskning viser om betydningen af skoledagens organisering, når vi skal arbejde for, at flere(alle) børn som udgangspunkt skal gå i den almindelige folkeskole. Hvad betyder det for kommunens tilbudsvifte fremadrettet?
     
  • Indblik i hvad en tildelingsmodel kan og skal for at understøtte den kommunale udvikling af læringsmiljøer.
     
  • Inspiration til, hvordan du løbende kan kortlægge og skabe overblik over, hvordan din skole anvender og fordeler ressourcerne og hermed om det sker optimalt ud fra de opgaver, der skal løses. 
Mennesker på vej til konference

Målgruppe:

Konferencen er for dig, som er skoleleder, skolechef, leder af PPR, faglig konsulent, økonomikonsulent og for dig, som har interesse for området. 

 

09:00  Ankomst og morgenkaffe

09:30  Velkomst og rammesætning
// Lisbeth Tarp Mouritzen, chefkonsulent, Komponent

09:40  Kommunal organisering af rækken af specialtilbud: Muligheder, fordele og ulemper
Mange kommuner befinder sig for indeværende i en proces, hvor man forsøger at forskyde en del af special-kapaciteten fra de segregerede tilbud til almenskolerne for herigennem over tid at nedbringe behovet for at segregere elever. En sådan proces er en oplagt anledning til at genbesøge og eventuelt omorganisere rækken af specialtilbud. Oplægget vil udfolde en række forskellige muligheder og veje, og udpege centrale spørgsmål til overvejelse i en sådan proces.

// Thyge Tegtmejer, ph.d. og seniorforsker, VIVE

10:45  Pause

11:00  Dilemmaer og udfordringer i arbejdet med tildelingsmodeller på specialundervisningsområdet
Tildelingsmodellen er et væsentlig styringsmæssigt greb i arbejdet med inklusion og stærke almene fællesskaber på skoleområdet. De fleste kender til de både centrale tildelingsmodeller og incitamentsmodeller på overskriftsniveau. Men det viser sig ofte, at der ligger både væsentlige dilemmaer og interessante erfaringer, når vi dykker ned i de nuancer og detaljer i tildelingsmodellerne, som ligger under overskriftsniveauet. Ambitionen på workshoppen er derfor at gå dybere end den overordnede diskussion for og imod incitamentsmodeller

// Nanna Hansen og Rune Schack Ahlmann, chefkonsulenter, Komponent

12:00 Frokost

13:00  Kan vi udfordre måden hvorpå en skoles ressourcer anvendes - ressourcer forstået som penge, tid og kompetencer?
Ledelsesteamet fra Kirstinebjergskolen fortæller, hvordan de med en datainformeret tilgang samarbejder om den strategiske ressourceallokering på skolen, så ressourcerne anvendes rigtigst set ud fra et økonomisk, administrativt og fagligt blik. Heri ligger også en fortælling om, hvilken værdi og potentiale det kan have for et ledelsesteams opgaveløsning, at det repræsenterer forskellige faglige baggrunde.

// Pernille Kragelund, distriktsleder og administrativ leder, Betina Olesen fra Kirstinebjergskolen, Fredericia Kommune

14:00  Oplæg fra praksis

14:40  Kaffe

15:00  Hvordan kan den faglige ledelse gå hånd i hånd med den økonomiske styring i vores kontinuerlige arbejde med udvikling og etablering af mangfoldige læringsfællesskaber?

// Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse  

15:55  Kort opsamling

16:00  Tak for i dag

 

Læs mere Læs mindre
 
 

Praktiske informationer

Hvornår

Den 4. december 2025 kl. 09:00-16:00

Hvor

Comwell Kolding
Skovbrynet 1
6000 Kolding

2.400 kr. ekskl. moms.

Den 4. oktober 2025.

Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.

Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.

 

 

Kontakt

Har du spørgsmål til Faglig og økonomisk styring, er du altid velkommen til at kontakte os

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores chefkonsulent Lisbeth Tarp Mouritzen.

LTM
Chefkonsulent
Lisbeth Tarp Mouritzen
Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen