Fremtidens byggesagsbehandler skal mestre nye roller – fordi du som byggesagsbehandler er en central aktør som fremtidens velfærdsinnovatør.
Som byggesagsbehandler skal du kunne navigere inden for lovgivningens rammer og samtidig være sparrings- og dialogpartner med forvaltningsloven som dit kompas.
Dette modul sætter fokus på dette spændingsfelt, samtidig med at vi går i dybden med planloven og dens kobling til byggeloven.
Vi arbejder desuden med juraen i de skønsmæssige afgørelser og konsekvenser, herunder ansvarsregler og de kommunale konsekvenser heraf.
Uddannelsen består af 2 moduler:
Byggesagsbehandling – grundlæggende (modul 1) og Byggesagsbehandling – kontrol og service (modul 2). Modulerne kan tages uafhængigt af hinanden, men det anbefales at tage dem i nævnte rækkefølge.
For at deltage i dette modul er det et krav at man har minimum 1½ års erfaring.
Uddannelsen har en overbygning:
Byggesagsbehandling 3, som du kan tage, når du er blevet en erfaren og habil byggesagsbehandler. Det fulde udbytte af overbygningen kræver som minimum 3 års erfaring med kommunal byggesagsbehandling.
Undervisere
- Chefkonsulent, juridisk koordinator Lisbet Lorenzen linkedIn
- Afdelingsleder Thomas Frydensbjerg
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.
Kurset er for erfarne byggesagsbehandlere i kommunerne. Det er et krav at man har minimum 1½ års erfaring.
Da der på kurset også lægges vægt på den praktiske opgaveløsning, bedes du medbringe PC/Tablet.
Du bedes medbringe bygningsreglementet BR, byggeloven, planloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven
Kurset er tilrettelagt i samarbejde med Forum for Danske Bygningsmyndigheder.
Opbygning af byggesagsbehandleruddannelsen
Den Kommunale Byggesagsbehandler – Grundlæggende (modul 1)
Her får du styr på det formelle grundlag for god og korrekt byggesagsbehandling, med afsæt i byggemyndighedens retsgrundlag, Bygningsreglementet og de grundlæggende forvaltningsretlige principper.
Den Kommunale Byggesagsbehandler – Videregående (modul 2)
På dette modul går vi i dybden med planloven og dennes kobling med byggeloven. Vi arbejder desuden med juraen i de skønsmæssige afgørelser og konsekvenser.
Den Kommunale Byggesagsbehandler – Den erfarne sagsbehandler (modul 3)
På overbygningen fordyber vi os i myndighedsrammen, komplekse byggesager og håndhævelsessager, så du efterfølgende kan stå skarpt juridisk og bidrage med kvalificeret sparring til kolleger.