Som byggesagsbehandler har du jævnligt sager, der omhandler udstykningsloven - spørgsmål om en ejendoms grænser (skel) og arealer. Du kender sikkert også til behandling af udstykningskontrolskemaer, fremsendt af en landinspektør. For at kunne det, skal du:
- Kende og forstå udstykningslovens begreber og rationale.
- Kunne forstå matrikelkortet samt hvad der er registreret om ejendommen i matriklen.
- Kende og have erfaring med at læse dokumenter, som landinspektøren sender til kommunen sammen med udstykningskontrolskemaet.
- Kunne læse og forholde dig kritisk til udstykningskontrolskemaet.
- Kunne agere i ”mødet” mellem sig som myndighed, der skal håndhæve og administrere lovgivning og lokalplaner samt landinspektøren, som repræsenterer et ønske om udvikling/forandring.
Kurset består af både oplæg og dialog og henvender sig derfor både til dig, der er ny, og dig, der er erfaren.
Det lærer du
Når du går hjem fra kurset, vil du have:
- Grundlæggende viden og indsigt i udstykningsloven og dens begreber.
- Forståelse for, hvordan en landinspektør arbejder.
- Erfaring med at læse og behandle et udstykningskontrolskema og de dokumenter, en landinspektør typisk vil sende sammen med det resterende til kommunen.
- En bedre fornemmelse for din rolle i samarbejdet med landinspektøren og borgeren.
Kurset skal medvirke til, at du føler dig mere sikker i samarbejdet og sagsbehandlingen, fordi du har fået en større forståelse for landinspektørens arbejde. Dermed vil du have et bedre udgangspunkt for at vide, hvad kommunen siger ”ja” til, når udstykningskontrolskemaet underskrives, og hvad der efterfølgende forventes af dig som byggesagsbehandler samt dine kollegaer i kommunen.
Din underviser på kurset
- Lektor Finn Kjær Christensen, Aalborg Universitet Finn Kjær Christensen | LinkedIn
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.
Byggesagsbehandlere og administrative, der håndterer anmodning om udstykning og/eller samarbejder med landinspektører.
Tidligere deltager udtaler
"Vi var et blandet hold, hvor både meget erfarne samt nyere inden for fagkompetencen kunne få ny viden – det var samtidig sjovt at høre de forskellige kommuners tilgange.
Kurset gav mig sikkerhed i, hvor jeg kan finde mere information inden for mit felt – ikke mindst gennem gode slides - og kurset er derfor klart relevant for alle, der ønsker mere viden indenfor begyndende sagsbehandling af byggesager,"
Tanja Michelsen, Skanderborg Kommune
Program
- Skel, matrikelkortet og byggeloven