Indhold og udbytte
1. januar 2025 fik kommunerne indberetningspligt på FFB-data, hvorfor udfører/leverandører skal sikre god dokumentations- og evalueringspraksis – og dermed videregivelse af data, som følger borgeren uanset tilbud og kommune.
Data kan bidrage til viden om progression på området og sikre at borgeren profiterer mest muligt af indsatsen.
Ved at højne fokus på evalueringspraksis med løbende tilpasning af målarbejdet, muliggøres et solidt grundlag for at borgerens motivation fastholdes.
Kurset afholdes som en temadag for leverandør/udfører, hvor der undervises i emnerne:
- Viden om recovery-orienteret (re)habilitering, og hvordan borgerens ønsker, håb og drømme danner baggrund for udførers samarbejde med borger
- Introduktion til Fælles faglige begreber (FFB) og databærende elementer
- Introduktion til Funktionsevneguiden, som er samarbejdsredskabet mellem udfører og myndighed
- Gennemgang af elementerne i det strukturerede indsatsmål i bestillingen
- Dokumentations- og evalueringspraksis
- Praksisnære øvelser samt konkrete forslag til omsætning af den nye viden i praksis
Vi har mulighed for at designe og tilpasse dagen ift. jeres aktuelle behov – så vi i samarbejde afklarer de elementer, I ønsker størst fokus på.
Temadagen kan kun hjemkøbes til eget tilbud/organisation og giver gode muligheder for dialog og involvering i forhold til praksis
Generelt VUM 2.0 og FFB-kursus målrettet også myndighed og den brede implementeringsproces i kommunen:
https://www.komponent.dk/kurser/vum-ffb
Er du i målgruppen?
Leverandør, udfører og tilbud på det specialiserede voksenområde.
Undervisere
Underviserne/konsulenterne har været med i arbejdet med metoden siden 2019 og indgået på alle niveauer og funktioner i både udvikling af metoden i samarbejde med Social- og Boligstyrelsen, samt selv siddet med VUM2.0/FFB i praksis på både myndigheds- og udførersiden.
De har tilsammen været involveret i undervisning og sparring med over halvdelen af landets kommuner.
Underviserne sparrer løbende med hinanden om opgaverne, viden og erfaringer fra praksis og undervisning. En af vores undervisere er tilknyttet Kombit, som samler alle opdateringer, data og viden på området.
Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus
Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.