Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver eller noget helt fjerde? Du og dine kollegaer kan komme med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde ind i arbejdet som sagsbehandler på det specialiserede voksenområde. Nyt kursus fra Komponent sætter fokus på den vigtige fælles viden, I skal have for at få ro i maven og lykkes i hverdagen.
Udgivet den 29-09-2021

Det specialiserede voksenområde er under pres. Som sagsbehandler skal du kunne navigere i en stram økonomi, komplekse sager og et kompliceret regelsæt, samtidig med at du skal kunne rådgive, inddrage og samarbejde med borgeren. Det stiller høje krav til din sagsbehandling, der hver eneste gang skal kunne holde til et grundigt eftersyn i diverse kontrolinstanser.

– Som sagsbehandler på voksenområdet skal du naturligvis kende det regelsæt, du arbejder under, men du skal i lige så høj grad kende de procesregler, der sikrer borgerens rettigheder. Det vil sige, at du skal kunne formulere en afgørelse korrekt og sikre, at den hjelmes på det rigtige grundlag. Derudover skal du have en socialfaglig indsigt, så du forstår borgerens problemstillinger, og viden om, hvordan du bedst møder og inddrager borgeren, siger cand.jur. Karen Elmegaard, der er en af underviserne på Komponents nye kursus Grundlæggende myndighedssagsbehandling på voksenområdet – helhed og kvalitet. 

På det nye kursus får deltagerne i løbet af fire intense dage de mest basale forudsætninger for god sagsbehandling og et solidt overblik over servicelovens bestemmelser. Underviserne stiller skarpt på emner som bl.a. de grundlæggende sagsbehandlingsregler, kravene til sagens oplysning, mødet med og inddragelse af borgeren og opbygning og formulering af afgørelser.

–  Reglerne på socialområdet ændrer sig hele tiden, ligesom Ankestyrelsen træffer nye afgørelser, og ombudsmanden kommer med nye udtalelser. Samtidig kommer mange sagsbehandlere fra en baggrund, hvor de ikke nødvendigvis er blevet trænet i at søge på og arbejde systematisk med den juridiske information, der jo er forudsætningen for at sagsbehandle og træffe en korrekt afgørelse, siger Karen Elmegaard og fortsætter: 

–  Kurset er med til at klæde nye og nyere sagsbehandlerne på, så vi sikrer borgernes retssikkerhed i sagsbehandlingen og minimerer risikoen for hjemvisning af en sag. Samtidig giver det sagsbehandlere fra forskellige faggrupper den fælles faglige ballast, de ikke nødvendigvis har med sig i rygsækken, og mere sikker grund under fødderne i det daglige arbejde og i det vigtige møde med borgeren. 

Grundlæggende myndighedssagsbehandling på voksenområdet – helhed og kvalitet

Kurset giver dig en grundig indføring i de grundlæggende sagsbehandlingsregler, et overblik over servicelovens bestemmelser på hele voksenområdet samt forståelse for og viden om de aktuelle udviklinger. Dermed får du med kurset de mest basale forudsætninger for god sagsbehandling.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

BRB
Chefkonsulent
Bjarne Richter Bjelke