Hver dag, årets 365 dage, i alle døgnets timer er der 160.000 ansatte, der i kommunerne arbejder med at tage sig af de borgere, der har brug for hjælp. På det kommunale område findes døgnarbejdstidsaftalerne, som er komplekse og kan være vanskelige at forstå. Så kom og vær med, når vi sætter døgnarbejdstidsreglerne i fokus.
På denne temadag gennemgår vi døgnarbejdstidsregelsættet og sætter særligt fokus på de elementer, der oftest giver udfordringer.
På temadagen kommer vi rundt om aftalernes forord og vigtigheden af den lokale dialog om arbejdstid. Her vil vi også berøre muligheden for at indgå lokale arbejdstidsaftaler, som kan imødekomme ledernes og medarbejdernes ønsker om fleksibilitet.
Vi gennemgår reglerne for opgørelsesperiode og tjenesteplaner, og særligt tager vi et grundigt kig på planlægning af fridøgn og søgnehelligdage. Desuden gennemgår vi reglerne for, hvad man gør i de situationer, hvor planerne ikke holder, og der er behov for ændringer.
På temadagen kommer vi ind på relevant praksis, ligesom at vi ved hjælp af cases giver deltageren muligheden for at anvende reglerne i praksis.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Som deltager får du kompetencer til
Med temadagen får du et overblik over døgnarbejdstidsaftalernes opbygning, så du ved, hvilke bestemmelser du skal anvende i bestemte situationer. Du har fået et grundigt indblik i reglerne, så du kan vejlede lederne i din kommune i forståelsen af regelsættet. Efter temadagen forstår du også vigtigheden af den lokale dialog om arbejdstid, og hvordan den kan understøtte en effektiv drift.
Undervisere
- Henriette Mie Hansen, specialkonsulent, Arbejdsgiverpolitisk Center, KL
- Amalie Wendel, konsulent, Arbejdsgiverpolitisk Center, KL
Målgruppe
HR-konsulenter fra kommunens centrale HR-funktion.
Der er 2 pladser pr. kommune. For København, Århus, Aalborg og Odense er der 4 pladser pr. kommune.