Som driftsleder på sundheds- og ældreområdet løfter du en vigtig og kompleks ledelsesopgave. Dit arbejde kræver en bred vifte af kompetencer, og du skal kunne bevare overblikket og blikket for kerneopgaven, styre en stram økonomi uden at gå på kompromis med kvaliteten og motivere og lede medarbejderne i en travl hverdag. For Anja Møllegård Hansen, der er gruppeleder i hjemmeplejen i Fredensborg Kommune, var det især ønsket om at få nye relevante redskaber til arbejdet, der fik hende til at tilmelde sig Komponents forløb om driftsledelse på ældre- og sundhedsområdet.
– For mig har det været en vigtig prioritering at få nogle nye værktøjer til en ofte rigtig travl arbejdsdag, hvor jeg ikke nødvendigvis møder mine medarbejdere hver dag, og hvor jeg leder meget forskellige faggrupper. Uddannelsen var meget målrettet driftsledere, og vi sad flere driftsledere sammen, så jeg har helt sikkert fået nogle gode input til at navigere i en til tider kaotisk hverdag, siger Anja Møllegård Hansen, der har siddet i sin nuværende stilling i snart tre år.
Sparring med andre i samme båd
For Christian Carl Søltoft, der er enhedsleder ved DSH - Nord i Københavns Kommune, var det udover ønsket om nye værktøjer forventningen om at møde andre driftsledere, der fik ham til at tilmelde sig Driftsledelse på ældre- og sundhedsområdet.
– Jeg har tidligere arbejdet på det grafiske område og med produktionsoptimering, men har aldrig tidligere arbejdet inden for hjemmeplejen. Som leder af driften oplever jeg ofte, at jeg står lidt alene i dagligdagen, derfor manglede jeg også at møde andre driftsledere, som sidder i samme position, og at få et indblik i deres erfaringer og udfordringer. Samtidig var det selvfølgeligt også vigtigt at få nogle nye redskaber, jeg kan bruge i min hverdag, siger Christian Carl Søltoft.
Et sted at dele erfaringer og udfordringer
Forløbet Driftsledelse på ældre- og sundhedsområdet, der strækker sig over fire moduler, sætter spot på styring og ledelse på ældre- og sundhedsområdet under de fire overskrifter datadrevet ledelse og praksisnær kvalitetsudvikling, ressourceledelse, driftsøkonomi og opgaveprioritering, læring og håndtering af tilsyn og den attraktive arbejdsplads og samarbejde på tværs.
– I løbet af uddannelsen har jeg fået rigtig mange gode brugbare input til både personaleledelse og til, hvordan jeg skal bevare overblikket over driftsøkonomien og prioritere mine opgaver. Og så var det bare fedt at blive rykket ud af dagligdagen og møde de andre driftsledere, der jo langt hen ad vejen sidder med de samme udfordringer, som jeg gør. Vi fik delt rigtig mange ting, og der var en fed energi på holdet, siger Anja Møllegård Hansen og forsætter:
– Oplæggende på forløbet var også knivskarpe, og vi fik udleveret et rigtigt godt materiale, som jeg efterfølgende kan bruge som opslagsværk. Så alt i alt, har det været rigtig godt.
Også Christian Carl Søltoft har fået godt udbytte med sig fra forløbet.
– Jeg har helt sikkert fået nogle nye værktøjer, som jeg kan bruge i dagligdagen, især i forhold til at få analyseret et problem, undersøge fordele og ulemper og arbejde mig hen imod den rigtige løsning. Og så har det været givende med alle de gode snakke i pauserne, hvor jeg kunne se, at jeg ikke står alene med de udfordringer, jeg står i til hverdag, siger Christian Carl Søltoft.