Komponents Forum for Forvaltning og Myndighed har netop lanceret et nyt afklaringsværktøj, der kan være med til at sætte de administrative dyder på dagsordenen i landets kommuner. Værktøjet kan bruges som udgangspunkt for udvikling og dialog hos den enkelte, i afdelingen eller i hele organisationen.
Udgivet den 06-09-2021

Notatpligt, journalisering, partshøring og databeskyttelse; det er begreber, der sidder på rygraden hos alle ansatte i de danske kommuner. Eller sådan burde det i hvert fald være. For hvordan går det egentligt med de grundlæggende principper for offentlig forvaltning i din hverdag og i din organisation? Komponents Forum for Forvaltning og Myndighed sætter nu igen spot på stærk forvaltning med et nyt afklaringsværktøj til medarbejdere og ledere, der ønsker en aktuel status på det spørgsmål:

– I vores dialoger med kommuner og regioner er det tydeligt, at de grundlæggende forvaltningsdyder er kommet på dagsordenen. Mange ledere og chefer henvender sig og vil gerne høre mere om mulighederne for f.eks. kompetenceudvikling. Men det er også vores indtryk, at vi har manglet et redskab, som kan kickstarte dialogerne om, hvad vi som f.eks. kommunale medarbejdere er gode til, og hvor vi gør en forskel inden for de klassiske dyder. Derfor har vi udarbejdet et afklaringsværktøj, som man frit kan anvende – f.eks. i forbindelse med sin egen afklaring, afklaring i forhold til ens kollegaer eller medarbejdere eller i hele afdelingen, siger chefkonsulent Martin Nielsen fra Komponent, der sammen med sin kollega, chefkonsulent Thøger Terp, står bag det nye værktøj.

Et oplæg til diskussion – ikke en facitliste

Med det nye værktøj kan man se, hvordan man scorer i forhold til en række helt konkrete spørgsmål fokuseret omkring den administrative faglighed og de administrative dyder. Ifølge Thøger Terp er det dog vigtigt at understrege, at det nye værktøj ikke skal forstås som en facitliste over eksisterende kompetencer – eller mangel på samme.

– Vi har været meget bevidste om, at værktøjet ikke skulle være en test af ens kompetencer, men i højere grad et værktøj, som kan danne udgangspunkt for nogle gode dialoger med kollegaerne, chefen eller med os som udbydere af kompetenceudvikling, siger han og fortsætter:

– Værktøjet egner sig også godt som procesværktøj på f.eks. en personaledag, hvor alle kan få lov til at lave deres egen kompetenceprofil. Hos Komponent hjælper vi gerne med at sætte værktøjet op, så det kan bruges til at starte en dialog om, hvor vildt vigtige de grundlæggende forvaltningsdyder faktisk er for os alle sammen og for borgernes tillid til det offentlige.

Prøv det nye værktøj og få tegnet din helt egen kompetenceprofil – det er ganske gratis. Prøv det her >>

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

THT
Chefkonsulent
Thøger Terp