Beskæftiger du dig med unge, som har været eller er involveret i kriminialitet? Så kender du også vigtigheden af og ikke mindst sværhedgraden i at møde dem med den rette indstilling. Kom til temadag, der sætter fokus på metoder og håndtering af netop sager som disse.

En temadag om unge involveret i grupperelateret kriminalitet, exit og metoder i arbejdet med kriminalitetstruede unge.

Formålet med temadagen er at give indsigt i arbejdet med og metoder til at arbejde med unge, der er, eller er på vej ud i grupperelateret kriminalitet. Unge involveret i grupperelateret kriminalitet er underlagt nogle mekanismer, der som professionel dels kan være svære at forstå, men også svære at få øje på. Jo mere vi som professionelle kender til grupperingens liv og væsen, desto større chance er der for succes i arbejdet.

På temadagen kommer vi ind på, hvad det er, der kan drage de unge ind i miljøet og mindst lige så vigtigt – hvad det er, der skubber dem ud igen. Vi tager også en snak om, hvordan kommune, lokalsamfund m.m. kan spotte de unge, der er i risikozone for at træde ind i en gruppering, og hvordan vi kan håndtere det.

Arbejdet med unge, der ønsker at komme i exit under Regeringens rammemodel fra april 2011 er noget relativt nyt i socialt arbejde. Det handler om rette tid, sted og en lille smule held at arbejde med unge, der overvejer at indgå i et exitprogram. Der vil blive gennemgået en konkret model ift. afklaring af egnethed og villighed til exit og praksiserfaringer med arbejdet med unge i exit.

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer
Kontakt os for et tilbud.

På dette kursus kommer vi omkring følgende:

  • Praksiserfaringer med arbejdet med unge rocker- og bandemedlemmer.
  • Gennemgang af exitmodel og bud på, hvad der skaber succes i exit. Et kig på forskellige exitplaner.
  • Narrative værktøjer.
  • Hvordan kan vi lege med mulige forståelser af noget givet?
  • Kan vi interviewe omvendt og stadig få et udbytterigt resultat?
  • Spotting, push og pull, værktøjer til at identificere kommende bandemedlemmer, og hvad der kan sættes i stedet for at komme ud af miljøet igen.
  • De unges stemme - hvad synes de unge er vigtigt at formidle til Jer? Hvad kunne kommunen have gjort, for at de ikke endte, hvor de er? Og vigtigst – hvordan hjælper vi dem videre?

Er du i målgruppen?

Temadagen er for dig, der arbejder med unge kriminalitetstruede mellem 15 og 25 år, der kun har lidt eller ingen viden om exit? Du kan både være myndighedssagsbehandler, gademedarbejder, kontaktperson eller ansat i politiet.

Læs mere Læs mindre

Underviser

Specialkonsulent Stine Lukowski, In3pid.

Læs mere Læs mindre
 

Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus

Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.

Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Helle Richter Wester Jensen
Koordinator
Helle Richter Wester Jensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted