Du har nu muligheden for at deltage i dette spændende 2-dags kursus, som styrker dine kompetencer til at arbejde med matchning af barn og anbringelsessted, så børn og unge oplever stabile anbringelsesforløb, og der sker færre sammenbrud i anbringelsesforløb. Kurset tager afsæt i nyeste viden på området, gældende lovgivning og praksisnære tiltag og redskaber til at understøtte kommuners arbejde med matchningsforløb, herunder med vurdering af rette indsats til rette tidspunkt.
Der vil være gennemgående fokus på inddragelse af børn og unge og forældre i matchningsforløb, da forskning og viden på området viser stor variation i kommuners praksis. Derudover indgår også viden om systematisk afdækning af anbringelsessteders kompetencer og rammer og styrket samarbejde med anbringelsessteder i det gode match.
Kurset er bygget op om vidensoplæg og korte refleksionsøvelser om formiddagen og vidensdeling blandt deltagerne om eftermiddagen.
Kurset er med deltagere fra flere kommuner, hvilket giver rig mulighed for at dele viden og erfaringer med andre kommuner om deres praksis på området.
Prisen er ekskl. moms og inkl. materiale og forplejning.
På kurset tages blandt andet afsæt i følgende materialer udviklet i Social- og Boligstyrelsens regi:
- ”Model for styrket match af barn og anbringelsessted – version 2, januar 2024”
- ”Videnskatalog – kompetenceudvikling i styrket match af barn og anbringelsessted 2024”
- Anbefalinger til den gode anbringelse
Der hentes også inspiration i formidling på kurset fra aktionslæring og viden om implementering i organisationer – set i lyset af kommunernes arbejde med Barnets Lov.
Der henvises til Social- og Boligstyrelsen om ovenstående materialer.

Kurset tilrettelægges over to dage, hvor deltagerne vil få:
- Nyeste viden om forudsætninger for et godt match af barn og anbringelsessted
- Arbejdet med eget og kollegaers familiesyn til styrket inddragelse af børn og forældre i matchningsprocesser
- Fornyet inspiration til et styrket samarbejde med anbringelsessteder op til en anbringelse
- Viden om og inspiration til øget tværprofessionelt samarbejde i matchningsprocesser i praksis
- Inspiration til implementering af viden fra kurset i egen praksis, herunder forskellige redskaber og tiltag til at understøtte god kvalitet i praksis
- Vidensdeling med andre kommuner
Er du i målgruppen?
Deltagerkreds til kompetenceudviklingsforløbet er socialrådgivere, familieplejekonsulenter, matchkonsulenter og ledere med ansvar for anbringelsesområdet i kommuner på udsatte børne- og ungeområdet

Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus
Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.
Program
Der indgår korte refleksionsøvelser undervejs.
Der indgår vidensdeling med de andre deltagere