Det digitale forløb er designet til at understøtte implementeringen af Fælles Faglige Begreber – Børn og Unge på en måde, der passer ind i en travl hverdag. Det tager kun 30 minutter.
Det digitale forløb er bygget op i 11 korte og skarpe moduler, som giver en samlet og praksisnær introduktion til Fælles Faglige Begreber – B&U. I får viden om:
- Hvorfor FFB – B&U?
- Hvad FFB – B&U er
- Hvordan du anvender FFB – B&U
Forløbet inddrager også cases fra Viborg Kommune, som har været pilot i afprøvningen af FFB. Her får man indblik i, hvordan begreberne bruges i konkrete sager, og hvordan de er blevet en del af det faglige arbejde i praksis.
I får også mulighed for at engagere jer undervejs i forløbet. I møder korte øvelser og refleksionspunkter, som aktiverer læringen og gør det nemt at koble indholdet til jeres egen praksis. Forløbet kan gennemføres individuelt eller i fællesskab og er nemt at vende tilbage til efter behov.
Det digitale forløb gør det enkelt at komme i gang – med relevant viden, konkrete redskaber og et fælles fagligt udgangspunkt, som understøtter den nye dokumentationspraksis i hverdagen.
Begreber for temaer og indsatser er udviklet på baggrund af 346 faglige ord og begreber fra 12 forskellige metoder, 429 indsatsbeskrivelser fra fagsystemer og 44 kommunale kvalitetsstandarder samt indsatskataloger – alt sammen sorteret og kvalificeret i surveys og på workshops med fagfolk fra kommuner og Social- og Boligstyrelsen.
På KLs hjemmeside finder du temakataloget, indsatskataloget og flere andre materialer om Fælles Faglige begreber - børn og unge.
Abonnement på digital kompetenceudvikling
Pris pr. måned i år 1 (kontraktindgåelsesår)
🟪 1-15 abonnementer → 3.000 kr.
🟪 16-40 abonnementer → 3.400 kr.
🟪 41-75 abonnementer → 4.000 kr.
🟪 75+ abonnementer → 4.500 kr.
Prisen er pr. måned og er ekskl. moms.
Vores abonnement løber over 12 måneder ad gangen.
Pris pr. måned i år 2+ (forlængelsesår)
🟪 1-15 abonnementer → 2.200 kr.
🟪 16-40 abonnementer → 2.600 kr.
🟪 41-75 abonnementer → 3.200 kr.
🟪 75+ abonnementer → 3.700 kr.
Hver kommune får sin helt egen platform, hvor abonnenterne får personlige logins og adgang til alle 11 videoer, som I nemt kan vende tilbage til ved behov.
Vi kan hjælpe jer
Komponent tilbyder rådgivning, medarbejderworkshops og lederworkshops, når I skal implementere Fælles Faglige Begreber – børn og unge.
E-læringsmaterialet skaber en dyberegående forståelse af FFB, mens vi faciliterer den organisatorisk forankringsproces gennem rådgivning og workshops.
Vi sætter bl.a. fokus på hvordan FFB kan skabe en rød tråd i sagsforløb, kan styrke overgange og samarbejde på tværs samt skabe et fælles sprog i kommunikationen med børn, forældre og fagprofessionelle.
Hvad går Fælles Faglige Begreber- Børn og Unge ud på?
Fælles Faglige Begreber - børn og unge skal bidrage til en ensartet dokumentationspraksis og skabe bedre strukturerede data, for at styrke kommunikation, samarbejde og viden på tværs.
Det skaber forudsætning for:
Bedre viden om virksomme indsatser:
- I den enkelte kommune
- På tværs af kommuner
- På nationalt niveau
Fælles sprog i samarbejde om de mål, der arbejdes hen imod
- Mellem barnet/den unge, familien og medarbejdere
- Mellem myndighed og udfører
- På tværs af fagområder og sektorer
Faglig meningsfuld dokumentation i daglig praksis
- Godt overblik i teksttunge sager
- Lettere overdragelse ved personaleskift og i overgangen fra barn til voksen
- Nem dataindberetning
KL har udviklet et fælles kommunalt temakatalog samt et Fælleskommunalt Indsatskatalog, som er centrale omdrejningspunkter i arbejdet med Fælles Faglige Begreber - Børn og Unge.
