Vil I have inkorporeret brugen af forældre- samt børne- og ungepålæg? Du får en grunding indføring i reglerne samt konkrete eksempler der kan give inspiration.

Siden loven om forældrepålæg og børne- og ungepålæg (tidligere ungepålæg) trådte i kraft i henholdsvis 2006 og 2009, har kommunernes anvendelse af bestemmelserne været begrænset. Dette til trods for, at lovgivningen kræver, at kommunerne bruger pålæg, hvis børn og unge har adfærds- eller tilpasningsvanskeligheder, et højt ulovligt skolefravær eller kriminel adfærd, der er en trussel for deres udvikling, og hvis forældrene, barnet eller den unge nægter at samarbejde om at løse problemerne.

Med afsæt i barnets lov og med erfaringerne fra Ankestyrelsens rapport om kommuners brug af forældre- og børne- og ungepålæg udbydes et kursus målrettet kommuner, der ønsker at få inkorporeret brugen af forældre- og ungepålæg som et blandt flere redskaber i den kommunale værktøjskasse.

Udbytte:

På kurset får du en grundig indføring i reglerne om forældre- og ungepålæg samt konkrete eksempler, der kan give inspiration. Der vil blive lagt særlig vægt på brug af forældrepålæg til at sikre fremdrift i sagerne og hurtigere adgang til viden om forældreevne og forældrenes vilje til at skabe en forandring for deres børn. Kommunerne skal med barnets lov i endnu højere grad sikre "rette hjælp i rette tid". Ved at styrke fokus på dokumentationen samtidig med brug af forældrepålæg, sikres et bedre socialfagligt udbytte af de iværksatte indsatser - og hurtigere viden, når en indsats ikke har den forventede og behøvede fremdrift.

Varighed: En formiddag (3,5 time)
Se hvad prisen inkluderer

Kontakt os for et tilbud

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted
Helle Richter Wester Jensen
Koordinator
Helle Richter Wester Jensen