Kurset giver dig nye indsigter og praktiske værktøjer til at forstå og håndtere bekymrende skolefravær og skolevægring, herunder metoder til afdækning, opsporing og inddragelse af børn og forældre.

Skolevægring er ifølge VISO den mest udbredte følgeproblematik i særligt komplicerede sager om diagnosticerede børn og unge. Ufrivilligt skolefravær udfordrer både skoler, PPR, det specialiserede børne- og ungeområde – og naturligvis forældre og børn. 

Formålet med kurset er at give dig nyeste viden om bekymrende skolefravær og redskaber til at håndtere skolevægring i praksis. Vi kigger blandt andet nærmere på metoder til at afdække bekymrende skolefravær, da forskning viser, at den rigtige indsats fra starten er vigtig for at barnet føler tilknytning.

Skolefravær er også fravær af fællesskab. Vi drøfter skolefravær som et fællesskabsanliggende, og du får konkrete tips til inddragelse af barnet og det vigtige forældresamarbejde.

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer
Kontakt os for et tilbud

Efter kurset er du klogere på:

  • Viden om bekymrende skolefravær
  • Metoder i arbejdet med afdækning og opsporing
  • Skolefravær som et fællesskabsanliggende
  • Redskaber til øget skoledeltagelse
  • Konkrete processtyringsværktøjer til at bryde fraværsmønstret
  • Kurset bygger på nyeste forskningslitteratur om bekymrende skolefravær samt praksiserfaringer fra
  • VISO, kommuner og skoler. Underviseren har taget del i et 3-årigt udviklingsprojekt om skolefravær under Social- og Boligstyrelsen, ligesom han er en del af det internationale skolefraværsnetværk INSA.

Underviser

Gunnar Dehn, Pædagogisk konsulent, VISO-specialist og skolefraværskonsulent. Uddannet lærer med efteruddannelse i systemisk-narrativ metode og mentaliseringsbaseret familiebehandling. Gunnar har 15 års erfaring fra det specialiserede børneområde, heraf 10 år som leder. Laver afdækning og rådgivning i skolefraværssager i både VISO-regi og kommunalt regi.

Er du i målgruppen?

Kurset er målrettet alle der arbejder med børn og unge, der har eller er i risiko for at udvikle højt skolefravær.

Deltagerne er fx lærere, pædagoger, sagsbehandlere, vejledere, familiebehandlere, konsulenter m.fl. på både det kommunale og private område.

Læs mere Læs mindre
 

Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus

Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted
Helle Richter Wester Jensen
Koordinator
Helle Richter Wester Jensen