Brugerrejser giver viden om de unges syn på ungeindsatsen
Vi har talt med unge fra stærkt belastede familier, piger med angst, drenge som ikke kan sidde stille, samt unge med en vifte af forskellige diagnoser. Den viden vi har fået fra de unge matcher den viden, vi kender fra forskningen, men den er mere nærværende og konkret. Derfor giver den et godt og håndgribeligt udgangspunkt for åbne drøftelser mellem fagfagligheder.
Vi har brugt brugerrejserne til at drøfte fælles mål og løsninger med medarbejdere og ledere på tværs af skoleområdet samt familie-, social-, sundheds- og beskæftigelsesindsatsen.
Det er nemt at se, at vi må finde fælles løsninger, når vi hører, hvordan de unge farer vild i det system af overgange og forskellige kulturer, som vi har skabt med de bedste intentioner. De mange interviews med de unge og workshops med medarbejdere og ledere har givet et unikt indblik i de unges oplevelser og medarbejdernes praksis. Den viden vil vi gerne give en smagsprøve på i en ny pjece.
Pjecen er inddelt i seks temaer. Hvert tema tager udgangspunkt i citater fra de unge. Vi beskriver derefter, hvad de unge generelt oplever som de væsentligste udfordringer. Endeligt giver vi eksempler på konkrete indsatser, som de unge enten selv har fremhævet i deres fortællinger, eller som vi i Komponent kan se har været forudsætninger for de unges positive historier.