Kontanthjælp er ikke en langtidsydelse. Trods et faldende antal er der fortsat mere end 30.000 langvarige kontanthjælpsmodtagere, der har modtaget ydelsen i mere end 3 år. Når den almindelige beskæftigelsesindsats ikke er tilstrækkelig til at hjælpe den aktivitetsparate i job eller tættere på arbejdsmarkedet, må andre ordninger derfor overvejes.
På kurset gennemgås reglerne for ressourceforløb, fleksjob, revalidering og førtidspension med særligt fokus på betingelser, dokumentation, arbejdsevnebegrebet og indbyrdes snitflader. Muligheder for tilbud og indsatser under de forskellige ordninger vil blive berørt.
Nyeste praksis fra Ankestyrelsen samt de politiske intentioner bag de seneste lovændringer vil blive inddraget.
Følgende emner vil blive behandlet:
- Målgrupper for rehabiliteringsindsatsen – særlige markører
- Arbejdsevne og centrale rehabiliteringbegreber
- Ressourceforløb – betingelser, ydelser og tilbud
- Fleksjob – betingelser, ydelser og tilbud
- Revalidering – betingelser, ydelser og tilbud
- Fleksjob - betingelser, ydelser og tilbud
- Førtidspension – herunder betingelser og intentionerne bag lovændringen fra 2018 om ressourceforløb og dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension
- Kort om seniorførtidspension og politisk forlig om seniorpension - der tages forbehold for eventuelle nye politiske aftaler om dette emne
Undervisere og oplægsholdere
Underviser er cand.jur. Peter Gasbjerg, der arbejder som selvstændig juridisk konsulent og underviser, blandt andet på socialrådgiveruddannelsen. Peter har en mangeårig erfaring fra det kommunale område, hvor han som juridisk chefkonsulent har haft ansvaret for undervisning, kompleks sagsbehandling og generel juridisk rådgivning på beskæftigelses-, ydelses- og social-området. Før dette har Peter i flere år været beskæftiget inden for a-kasseverdenen som faglig/juridisk konsulent.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.
Kurset henvender sig til sagsbehandlere i kommunernes job- og socialcentre, der arbejder med aktivitetsparate borgere og rehabiliteringsindsatsen og derigennem har erhvervet et generelt kendskab til lovgivning og praksis på området.