Indhold
Kurset er bygget op omkring den praktiske sagsbehandling af en ansøgning om et kropsbåret hjælpemiddel. Du får viden om de krav der stilles til myndighedens behandling af sagen fra modtagelse af ansøgningen til afgørelsen skrives.
Vi ser på kravene til indholdet i dine notater og afgørelser, samt borgerens rettigheder og pligter. Bevillingskriterier i § 112 gennemgås med brug af Ankestyrelsens principafgørelser og du får redskaber du kan læne dig op ad, når du skal indhente oplysninger og senere foretage en faglig vurdering af om borgeren: er borgeren i personkredsen, opnår væsentlig afhjælpning og væsentlig lettelse og hvordan vælges det rette produkt.
Kurset indeholder også en gennemgang af de afgrænsninger til andre sektorer der oftest er relevante for medarbejdere, der arbejder med ansøgninger om kropsbårne hjælpemidler.
Ny lovgivning, Serviceloven § 117A: ”hjælp og støtte til borgere med en hastigt fremadskridende sygdom” indgår i kurset med fokus på målgruppe og borgers ret til bl.a. udlevering af udvalgte hjælpemidler, herunder kropsbårne, til samlet værdi af kr. 39.750
Kursusdagene vil veksle mellem oplæg, øvelser, drøftelser og inddragelse af Ankestyrelsens principafgørelser, som vi i fællesskab gennemgår med fokus på generel brug af principafgørelser i den daglige sagsbehandling.
Kurset omfatter ikke bevilling af genbrugshjælpemidler.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning samt overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Kurset gennemgår og får du styr på:
- Sagsbehandlingsreglerne
- Klageregler og procedure
- Intentionerne bag lovgivningen om bevilling af kropsbårne/personlige hjælpemidler
- Servicelovens §§ 112 og 113
- De konkrete bevillingskrav
- Principperne ”samme alder og samme livssituation” og ”Individuel og konkret vurdering”
- Forbrugsgodebestemmelsens særlige krav og rettigheder
- Reglerne om frit valg
- Afgrænsningen til anden lovgivning (, sundhedsområdet, træning/rehabilitering, APV, kompensationsloven og merudgifter)
- Kort orientering om forsikringssager
Følgende områder indgår i gennemgangen af sektoransvar:
- Behandlingsredskaber
- Træningsredskaber
- APV-produkter
- Arbejdsrelateret hjælpemiddel
- Merudgifter
Er du i målgruppen?
Målgruppen er kommunale sagsbehandlere, terapeuter og andre faggrupper, der arbejder med sagsbehandling af hjælpemidler. Målgruppen er begyndere og let øvede.
Underviser Anita Klindt
Kursets underviser er Anita Klindt, cand.jur. Anita Klindt er en kendt og vellidt underviser med juridisk baggrund på socialområdet, som hun har beskæftiget sig med siden 1991.
Tidligere kursist udtaler:
"Ualmindelig dygtig. Utroligt, at Anita spænder så hvidt - både juridisk og arbejdsområderne indenfor §112. Jeg har fået nogle rigtige gode ting med hjem og kan bruge det faglige indhold i kurset i min arbejdshverdag."
Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus
Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.
Program
"Væsentlighedskriterierne"
Samme alder og samme livssiuation