– Nøglen til en succesfuld implementering af kontanthjælpsreformen

Vi ved, at der er travlt derude med at forberede sig på kontanthjælpsreformen - fx hvis du er leder af ydelsesområdet. Men denne temadag – og de efterfølgende onlinesessioner – handler også om at få lavet noget af det arbejde, der alligevel er vigtigt for dig som leder. I stedet for at vende ryggen til musikken, vender vi os mod den sammen.

Ledelse af den nye kontanthjælpsreform
Den nye kontanthjælpsreform stiller krav om et stærkere samarbejde mellem forvaltningerne, så borgere får den rette støtte til job eller uddannelse. Det kræver, at ledere nedbryder barrierer og sikrer en indsats, hvor beskæftigelse, socialområdet, sundhed og uddannelse hænger sammen med borgeren i hånden.

Når reformen træder i kraft i 2025, vil ydelserne ændre sig, og kravene til borgerne skærpes. Målet er at gøre systemet enklere, øge motivationen for at finde arbejde og mindske børnefattigdom. Det kræver god ledelse – og den starter her. Og det stopper ikke her - tværtimod. Med den kommende Beskæftigelsesreform peger pilen på endnu flere forandringer. Det stiller krav til ledelse – og lederen. Der skal navigeres i et mix af faglige, økonomiske og styringsmæssige spændingsfelter. Der skal navigeres opad, nedad og sidelæns – og samarbejdes med aktørgrupper, du måske ikke engang har en direkte relation til.

Det vil vi gerne give dig mulighed for at få sparring til gennem et kort intensivt forløb, hvor vi guider og inspirerer dig til at få lavet din egen drejebog for arbejdet med reformer lokalt i din kommune.

Tværfaglig ledelse handler ikke kun om at koordinere mellem afdelinger. Det handler om at skabe en kultur, hvor faggrupper lærer af hinanden, og hvor ledere arbejder målrettet for at finde nye løsninger i kommunen. Det kræver mod, engagement og evnen til at bygge bro mellem forskellige synspunkter og arbejdsgange. 

Hvorfor er det vigtigt?
Hvorfor er det vigtigt at lede på tværs? Fordi det skaber varige forandringer for borgerne. Når fagområder samarbejder, får borgerne en mere sammenhængende indsats i stedet for løsninger, der ikke hænger sammen. Det gør en stor forskel for den enlige forsørger, der både har brug for jobtræning og social støtte. Det giver også nye muligheder for den unge, der behøver vejledning og sundhedsfaglig hjælp. Og det hjælper den langtidsledige med at komme tilbage i job gennem en målrettet indsats.

Vi vil støtte dig som leder og give dig muligheden for at drive denne udvikling fremad gennem dine egne refleksioner om de vigtige lokale ledelseshandlinger, der skal skabe ’knager’ til din lokale drejebog for reformarbejdet. Det skal styrke dialogen mellem forvaltninger, inddrage medarbejdernes perspektiver og bygge bro mellem det strategiske og det operationelle niveau. Derved kan vi sikre, at kontanthjælpsreformen ikke blot bliver endnu en administrativ øvelse, men et konkret redskab til at forbedre livssituationer for tusindvis af borgere.

Hvad handler temadagen og de to sessioner om?
Denne temadag samt de efterfølgende to onlinesessioner er en investering i bedre ledelse af kontanthjælpsreformen. Den giver mulighed for at udveksle erfaringer, styrke netværk og få konkrete værktøjer til at lede tværfaglige indsatser. Ved at samarbejde på tværs kan vi skabe bedre løsninger, styrke kommunernes indsats og sikre, at reformen virker i praksis. Alt sammen konsolideret i din drejebog for dit ledelsesarbejde og dine ledelsesgerninger.

3.999 kr.
Sted og startdato
Kursussted ikke fastlagt: 19. maj 2025
Varighed: 1 dag + 2 onlinesessioner
Se tid og sted for det valgte forløb
Kursussted ikke fastlagt
19. maj 2025 kl. 9.00 - kl. 16.00

Online session 1
2. juni 2025 kl. 10.00 - kl. 11.30

Online session 2
16. juni 2025 kl. 10.00 - kl. 11.30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Ledere inden for beskæftigelse, ydelsesområdet, socialområdet, uddannelse, sundhed mv.

Vil du høre mere? Så kontakter vi dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så vender vores ekspert tilbage til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
Sarah Reintoft Henriksen
Koordinator
Sarah Reintoft Henriksen