Uddannelsen er for dig, som har en understøttende funktion mellem team og ledelse der sikrer kvalitet og effektivitet i opgavevaretagelsen og sikrer at opgaver prioriteres og koordineres med de organisatoriske pejlemærker og forventninger.
Uddannelsen tilbyder viden, færdigheder og kompetencer til at varetage rollen, gennem øget bevidsthed om egne virkemidler i rollen som organisatorisk bindeled og som facilitator af processer og samspil i teamet, herunder rollemodel og kulturskaber.
Uddannelsen tilbydes både som åbent og hjemkøbte forløb, hvor lokale emner og problematikker kan tones ind i programmet.
Udbytte
- Du får en tydelig forståelse af, hvilke forventninger der er til dig i din rolle og funktion, herunder det at arbejde i en politisk styret organisation
- Du får indsigt i hvordan du navigere i din rolle uden personaleansvar – op ad mod nærmeste leder – sideordnet med dine kolleger og udad i organisationen og udenfor organisationen.
- Du får viden om hvordan du kan lykkes gennem anerkende og tydelig kommunikation, herunder bidrage til en positiv læringskultur med afsæt i feedback
- Du får en forståelse af hvordan forskellige perspektiver og forskellighed kan skabe værdi og indsigt i hvordan konflikter kan opløses
- Du får viden og redskaber til at faciliterer korte møder f.eks. tavlemøder, herunder formidle informationer og budskaber
Undervisere
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Bemærk - overnatning er ikke med i prisen. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.
Målgruppen er medarbejdere, der arbejder indenfor vej og park, vagt- og sikkerhedsarbejde, tilsyn, indkøb, rengøring- og ejendomsservice m.v. – og har en funktion, der tager ansvar for fordelingen af arbejdsopgaver i dagligdagen.
Modul 1 Rollen som bindeled og støttefunktion mellem ledelse og arbejdsfællesskab
Når du koordinerer, kvalitetssikre, prioritere og får tingene til at glide udøver du ledelse uden formelt personaleansvar. I rollen bidrager til at kvalificere de ledelsesmæssige beslutninger, indsatser og handlinger gennem afstemthed med nærmeste leder men det fordrer følgeskab fra dine kolleger hvis du skal lykkes i rollen.
Modul 2: De organisatoriske samtaler og mislyde
Overalt findes formelle og uformelle samtaler sted i organisationen. Hvordan arbejder du som bindeled og støttefunktion med den anerkendende kommunikation. Hvordan udforsker du det der skaber succes og værdi
Modul 3: Faglig forandringsagent
Som team- eller driftskoordinator står du ofte i centrum for at drive en forandring. Det kan være en ny arbejdsmetode, arbejdsgang, registrerings- og dokumentationssystem, faglig kvalitetsudvikling eller ny samarbejdsmodel med andre teams. I processen fra beslutning til ændret adfærd er der meget på spil – både for dig som forandringsagent og for dine kolleger.
Uddannelsen består af 3 moduler med internat a 2 dages varighed og består af følgende grundelementer:
- Rollen som bindeled uden formelt personaleansvar – organisatorisk legitimitet, vilkårs- og mulighedsrum
- Din personlige rolleidentitet og kulturbærer
- De organisatoriske samtaler omkring drift, udvikling og samspil
- Faglig ledelse i forhold til kvalitet, effektivitet og forandringer
Søg om støtte
Tidligere deltagere har søgt og fået bevilliget midler fra Den Kommunale Kompetencefond til Uddannelserne; Ledere i kommunal drift og service med personaleansvar og til Team- og driftskoordinator, uden personaleansvar. Derfor en opfordring til at indsende en ansøgning.
"Det vigtigste jeg har taget med fra kurset, er de mange forskellige måder, der er at løse et problem på. Man kom rigtig godt omkring de mange problemstillinger, der er ved jobbet.
Kurset havde rigtig god forståelse i kommunalregi og forståelse for os som driftskoordinatorer - blandt andet en forståelse for den rummelighed, vi skal vise over for vores mange forskelligartede kollegaer,"
Signe Schønebeck Petersen, Københavns Kommune
Program
Deltagerpræsentation
- Intro til modulet
- Opfølgning på hjemmeopgaven – fælles læring
- Anerkendende & værdsættende kommunikation. Hvordan arbejder du som bindeled og støttefunktion med den anerkendende kommunikation? – Hvordan udforsker du det der skaber succes og værdi?
- Assertiv kommunikation – den offentlige ansattes ståsted i mødet med borgere, kolleger og samarbejdspartnere
- Præsentationsteknik, - kunsten at overbevise med Logos, Pathos og Ethos
Veksling mellem oplæg, dialog, øvelser og gruppearbejde
- Konfliktforebyggelse & konfliktkommunikation. Når der er mislyde i arbejdsfællesskabet. Vi ser på forskellige typer af sammenstød og personlige konfliktstile.
Udveksling af oplæg, dialog, øvelser og gruppearbejde.
- Præsentation af modulet
- Hjemmeopgaven - fælles læring
- Med afsæt i egen læring udarbejder den enkelte deltager en handleplan for egen udvikling, som skal forelægges for nærmeste leder.
- Den enkelte deltager lægger en plan for, hvordan formidlingen af egen handleplan skal forelægges nærmeste leder.
Udveksling af oplæg, dialog, øvelser og gruppearbejde