Som byggesagsbehandler vil du løbende støde på håndhævelsessager. Altså byggeri, der er ulovligt udført og skal lovliggøres.
Udgangspunktet er, at der skal ske retlig lovliggørelse efter de regler, der var gældende på opførelsestidspunktet. Hvis ikke det er muligt, skal det ulovlige forhold bringes i orden efter de regler, der er gældende på lovliggørelsestidspunktet.
Det lyder nemt, men det er det ikke! Der er mange faldgruber i processen og det kan være vanskeligt at bevare overblikket. Deltag på dette kursus og få:
- Overblik over lovliggørelsessager på bygge- og planområdet
- Konkrete værktøjer til at udføre skøn samt gennemføre processen fra konstatering til henstilling, varsel, lovliggørelse eller evt. politisag
- En tjeklister, som hjælper dig til at styre processen sikkert i mål og dermed minimere risikoen for en klagesag
- Indblik i håndteringen af erstatningssager
Det lærer du
Efter kurset vil du have et bedre overblik over lovgivning og processen samt indsigt og hjælpeværktøjer til at køre sagerne snorlige fremover. Du vil også blive klædt på til at håndtere evt. civile retssager, anlagt mod kommunen.
Efter kurset vil du således:
- Have overblik over lovliggørelsessager
- Have indgående kendskab til den særlige skønsafvejning i lovliggørelsessager
- Have styr på processen for lovliggørelse af ulovlige forhold. Fra konstateringen/tilsynet og første henstilling, over varsel og lovliggørelsespåbud til den efterfølgende politisags forløb og behandling. Alt sammen med fokus på kommunens og din rolle
- Have indblik i og kendskab til civile retssager anlagt mod kommunen
- Vide, hvordan en civil retssag forløber, med særlig fokus på kommunens og din rolle i sagen
- Vide, hvad der lægges vægt på i retssager mod kommunen. Dels i retssager om gyldigheden af kommunernes afgørelser og dels i retssager, hvor der kræves erstatning og hvor erstatningskravet udspringer af kommunens afgørelser
Undervisere
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.
Kurset er for den erfarne sagsbehandler, der har en grundlæggende viden om byggelov, planlov og de forvaltningsretlige regler på niveau med byggesagsbehandlerkurserne modul 1 og 2 eller tilsvarende.
Tidligere deltager udtaler
"Underviserne er så rutinerede, at ingen spørgsmål efterlades uden svar - hvis de ikke umiddelbart kender svaret, undersøger de det, og kommer tilbage.
Jo mere man ved, jo bedre bearbejdes sager - derfor er dette kursus perfekt, hvis man vil klædes bedre på af undervisere, der kender emnerne og sagsbehandling ud og ind,"
Elin Annikudóttir Hansen, sagsbehandler i Nordfyns Kommune
Program
- Processen for afgørelse af lovliggørelsessager
- Den særlige skønsafvejning i lovliggørelsessager
- Samarbejdet med kommunens advokat, herunder hjælp til at fremskaffe oplysninger og til at få de faktiske forhold afdækket og lidt om at møde som vidne i retten
Advokat Jens Flensborg, Codex Advokater