Bliv klædt på til at lede teaming som samarbejdsform, der kan bidrage til effektiv løsning af opgaver med høj kvalitet.

I organisationer med kontinuerlige forandringer er det vigtigt at kunne danne midlertidige teams baseret på nødvendige kompetencer for at håndtere pludseligt opståede opgaver, der både kan bidrage til effektiv løsning af opgaverne og sund arbejdskultur.

Teaming kan også være en effektiv måde at løse komplekse opgaver, hvor flere og nye kompetencer må samarbejde om mulige løsninger. Bliv klædt på til at lede midlertidige teams, hvor opgaven og opgavens formål er udgangspunkt for organiseringen.

Få teorier, metoder og kompetencer til at etablere, udvikle og lede teaming og konkrete redskaber til at analysere din organisations modenhed til at arbejde med teaming. Som leder i en offentlig organisation er der opgaver som skal løses i teams både inden for og på tværs af organisationen, hvilket gør teamledelse til en kernekompetence. Få styrket dine evner til at håndtere balancen mellem ledelse og distribueret ledelse.

På modulet lærer du hvad teaming er, hvorfor teaming kan være en konstruktiv arbejdsform, og at vurdere om – eller hvornår teaming som organisationsform, kan være relevant. Du bliver styrket i at lede teaming og i at planlægge og lede de processer, der udvikler teaming.

Derudover får du indsigt i de vigtige bestanddele, der udgør gode forudsætninger for succesfuld teaming. Du lærer, hvad der får teams til at præstere bedst muligt. Og du kommer til at arbejde med og reflektere over, hvornår det kan være hensigtsmæssigt med lederinterventioner for at påvirke det midlertidige teams arbejde i ønsket retning.

Teaming er ikke kun et teoretisk begreb, det er en samarbejdsform. Derfor vægter vi arbejdet i studiegrupper højt og som en del af forløbet, vil studiegrupperne også få grundig sparring fra underviserne i jeres samarbejde.

9.500 kr.
Sted og startdato
Odense: August 2025
Varighed: 4 undervisningsgange, vejledning, opgaveskrivning og mundtlig eksamen.
ECTS: 5
Se tid og sted for det valgte forløb
Odense/online - Efterår 2025:

Undervisning:
21.08.2025, kl. 9.00 - 15.30, fysisk undervisning
08.09.2025, kl. 9.00 - 12.00, online undervisning
29.09.2025, kl. 9.00 - 12.00, online undervisning
27.10.2025, kl. 9.00 - 15.30, fysisk undervisning

Studiegruppedage: 22.8. + 22.9.2025, fra kl. 9.00 - 12.00
Vejledning: 17.11.2025, kl. 9.00 -12.00, online
Aflevering: 5.12.2025
Eksamen: 18.12.2025

Tilmeldingsfrist den 4. juni 2025
Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Undervisningen er en blanding af fysisk og online undervisning.
Den fysisk undervisning foregår hos Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, eksamen samt forplejning på de fysiske undervisningsdage. Faktura sendes ud 3-4 uger før modulstart.

Bøger og forplejning inkluderet i pris

Prisen dækker undervisning, bøger (som du får tilsendt inden undervisningsstart), eksamen og forplejning på de fysiske undervisningsdage.  Prisen er eksklusive moms.

På modulet får du:

  • Kompetencer til at varetage lederrollen i teaming som arbejdsform – med afsæt i kerneopgaven/ organisationens mål og opgaver
  • Styrket din evne til at lede, rammesætte og udvikle teaming, således at der arbejdes i den ønskede retning
  • Forståelse for, hvad teaming er og hvilke organisatoriske og kulturelle forudsætninger der får de midlertidige teams til at præstere bedst muligt 
Teamleder

Målgruppe

Teamledelse i den offentlige organisation (5 ECTS) henvender sig til offentlige leder, teamledere og teamkoordinatorer.

Mød dine undervisere

Lisbeth Tarp Mouritzen
Chefkonsulent i Komponent

Lisbeth har over 10 års erfaring med talentudviklingsforløb for medarbejdere og nye ledere i kommuner.

Lisbeth har bl.a. en lang erfaring i at designe kompetenceudviklingsforløb for kommunale ledere på organisations-, gruppe og individniveau herunder samtaler med ledelsesgrupper og enkelte ledere om ledelse og udvikling af ledelse i de pågældende organisationer.

Susanne Harder
Chefkonsulent i Komponent

Susannes primære arbejdsfelt er koblingen af organisationsforandringer og kompetenceudvikling.

Det er særligt betydningen af de ændrede krav og betingelser på børne- og ungeområdet for den faglige ledelse, som Susanne er optaget af. Her er det især samspillet mellem den pædagogiske og didaktiske ledelse og organisations- og kompetenceudvikling, som har Susannes interesse. 

Fakta og formalia

Dette modul består af:

  • 4 undervisningsgange
  • vejledning
  • opgaveskrivning 
  • mundtlig eksamen

Den skriftlige opgave har omfang af max. 5 sider per person.

Pensum udgøres af grundbøger (helt eller delvist) samt artikler, og udgør ca. 500 sider. Grundbøger udleveres og de elektroniske artikler lægges på mitKomponent.
Litteratur til hver undervisningsgang vil fremgå af lektionsplanen, som fremsendes ved endelig tilmelding til modulet.

For at blive optaget skal du minimum have en kort videregående uddannelse samt to års erhvervserfaring. Husk at uploade dokumentation for, at du kan optages.

Modulet afsluttes med en kombinationsprøve, individuelt eller i gruppe. En kombinationsprøve er et skriftligt oplæg kombineret med en mundtligt prøve.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

JR
Studievejleder - DOL
Jane Rasmussen