Få ny faglig viden og inspiration til dit arbejde med forebyggelse, sundhedsfremme og sundhedsfaglig behandling på konferencen ”Sundhed i sociale tilbud”. En konference for dig, som er leder eller medarbejder og som arbejder i krydsfeltet mellem det sociale og sundhedsmæssige i arbejdet med mennesker.

På konferencen sætter vi hvert år fokus på, hvordan man som både social- og sundhedsfaglig medarbejder kan arbejde med sundhed i sociale tilbud. Det være sig både forebyggelse, sundhedsfremme og sundhedsfaglig behandling. Temaerne for konferencen centrerer sig således om, hvilke sundhedsindsatser man kan/skal iværksætte i sociale tilbud, og hvordan man sikrer effekt af og en høj kvalitet og patientsikkerhed i indsatserne. Vi sætter fokus på emner og temaer, som optager jer, som arbejder på området, og de aktuelle temaer, som står øverst på den nationale dagsorden. 

Centralt på konferencen er de faglige sessioner, hvor du kan få ny faglig viden, lære af andres erfaringer og indgå i konstruktive dialoger med fagfæller og kollegaer. 

På konferencen i 2025 har vi følgende temaer og emner på programmet:

  • Ulighed i sundhed
  • De lovgivningsmæssige rammer for sociale tilbud
  • Nedbringelse af tvang i psykiatrien
  • Dokumentation efter sundhedslov og servicelov
  • Socialsygepleje
  • Patientsikker adfærd gennem instrukser
  • Helhedsorienterede sundhedsindsatser

Tilmeld dig allerede nu og få mulighed for at udvide din viden og netværke med fagfolk inden for området. Vi glæder os til at se dig i Odense!

2.200 kr.
Sted og startdato
Odense: 27. maj 2025
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C
27. maj 2025 kl. 9.00 - kl. 15.45
Er du i målgruppen?

Målgruppen er ledere og medarbejdere, der arbejder med og som interesserer sig for krydsfeltet mellem det sociale og sundhedsmæssige i arbejdet med mennesker.  

 

09.00 Registrering og morgenmad 

09.30 Velkomst og rammesætning 
// Thilde Lydiksen, chefkonsulent, Komponent

09.40 Ulighed i sundhed
Det er veldokumenteret, at personer med handicap og/eller psykiske vanskeligheder har en større risiko for at blive alvorligt syge og generelt har større udfordringer i forhold til sundhed end andre voksne, da sygdommen opdages for sent eller aldrig. Målgruppen står også generelt mere sårbar i forhold til at få adgang til sundhedsindsatser og -ydelser, da de møder en række formelle og uformelle barrierer i deres adgang til, eller i mødet med, det etablerede sundhedssystem. Det betyder, at målgruppen har en markant overdødelighed og gennemsnitligt lever ca. 15-20 år kortere end resten af befolkningen. Samlet set kan det betyde, at sundhedsrelaterede problemer fra almene til meget alvorlige først opdages sent – eller slet ikke. Hvorfor står det så slemt til for disse mennesker og hvordan mindsker vi uligheden?

//Henrik Thiesen, læge og leder af Sundhedsteamet, Københavns Kommune

10.20  Pause  - find din session

10.35 Sessioner: Runde 1
Læs mere om de forskellige sessioner til højre på siden.
Session 1: En borger - to lovgivninger
Session 2: Dokumentation efter sundhedslov og servicelov (VUM og FSIII)
Session 3: Implementering af sundhedsfaglige instrukser og en mere patientsikker praksis
Session 4: Helhedsorienteret sundhedsindsats i botilbud 

11.35  Pause  - find din session

11.50  Sessioner: Runde 2
Morgenens sessioner gentages

12.50  Frokost

13.45  Sessioner: Runde 3
Formiddagens sessioner gentages
Læs mere om de forskellige sessioner til højre på siden.

14.45 Kaffe og kage 

15.05 Borgerens perspektiv på ulighed i sundhed
Hør en borgers fortælling om egne erfaringer med ulighed i sundhedsvæsenet

//Anja Budde, borgerrepræsentant i Social Sundhed

15.40 Afrunding 
// Thilde Lydiksen, chefkonsulent, Komponent

15.45 Tak for i dag 

Læs mere Læs mindre

Session 1: En borger - to lovgivninger 
Mange borgere i sociale tilbud har også behov for sundhedsindsatser som fx medicinadministration, sårpleje og kateterpleje: Det betyder, at borgeren skal modtage indsatser fra både Servicelov og Sundhedslov. Sessionen her sætter fokus på forskellen på de to lovgivninger, som grundlæggende er bygget helt forskelligt op og som derfor kræver noget forskelligt af ledelse og medarbejdere i sociale tilbud. Det drejer sig blandt andet om forskelle i visitation, dokumentation, kompetencekrav, ansvar og borgerens rettigheder. Sessionen giver et overblik over de to lovgivninger samt de udfordringer og muligheder, det giver for ledere og medarbejdere i sociale tilbud.   

// Thilde Lydiksen, chefkonsulent, Komponent

Session 2: Dokumentation efter sundhedslov og servicelov (VUM og FSIII)
Sociale tilbud i hele landet er nu i gang med at implementere VUM, Fælles Faglige Begreber (FFB) og Fælles Sprog III (FSIII). VUM/FFB bruges til dokumentation af de socialfaglige indsatser efter Serviceloven, mens FSIII bruges til dokumentation af de sundhedsfaglige indsatser efter Sundhedslovens §138 (sygepleje). Denne session vil sætte fokus på, hvordan samspillet mellem de to dokumentations-klassifikationer kan komme til at virke godt i praksis og giver samtidig inspiration og konkrete redskaber til arbejdet med en samlet dokumentationspraksis.

// Ditte Vind, sundhedsfaglig konsulent og Carina Dichmann, Nexus-konsulent, Gladsaxe Kommune

Session 3: Implementering af sundhedsfaglige instrukser og en mere patientsikker praksis
Et er at udarbejde en sundhedsfaglig instruks – noget helt andet er at få sine kolleger til at følge den, altså ændre adfærd. Adfærdsforskningen giver os en række indsigter i, hvordan vi får mennesker til at ændre adfærd. Sessionen giver viden om adfærds- og implementeringsteori og giver konkrete redskaber til, hvordan vi som konsulenter eller nøglepersoner giver instrukserne liv og får vores kolleger til at ændre adfærd i retning mod en mere patientsikker praksis.

// Linda Rørbæk, chefkonsulent, Komponent 

Session 4: Helhedsorienteret sundhedsindsats i botilbud  
Hvordan fremmer vi botilbuds forudsætninger for at arbejde styrket med opsporing og iværksættelse/understøttelse af behandling, forebyggelse og/eller sundhedsfremme i samarbejdet med borgeren, så borgerne får hjælp til at leve et sundt liv i trivsel med så få sygdomme som muligt? En eller flere kommuner fra partnerskabsprojektet Helhedsorienteret sundhedsindsats til borgere med handicap og/eller psykiske vanskeligheder vil på sessionen dele deres erfaringer med at udvikle indsatsen. 

// Hanne Langeland, specialkonsulent, Social- og Boligstyrelsen og repræsentanter fra en eller flere kommuner klinik, Odense Universitetshospital

Læs mere Læs mindre
 

Praktiske informationer

Hvor

Odense Koncerthus
Claus Bergs Gade 9
5000 Odense

Hvornår

Den 27. maj 2025

 

Tilmeldingen er bindende.

Hvis du er på venteliste og desværre ikke når at få plads på konferencen, hæfter du naturligvis ikke for tilmeldingen.

 

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til Sundhed i sociale tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores konferenceansvarlige Anne Skjelborg eller vores chefkonsulent på sundhedsområdet Thilde Lydiksen.

Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen