Når kommunerne med den nye ældrelov skal visitere i rummelige pleje- og omsorgsforløb, skal vi tænke styringen anderledes. På denne læringsdag får du viden om, hvordan en styringsmodel baseret på forløb kan konstrueres, så den understøtter en organisering med faste, tværfaglige og/eller selvstyrende teams.

Visitation til forløb stiller nye krav til styringen 

Alle kommuner skal med den nye ældrelov arbejde med at øge medarbejderkontinuiteten for borgerne og øge trivslen blandt medarbejderne gennem organisering i faste teams, herunder visitation til forløb fremfor enkeltydelser. Tanken er, at visiteringen i forløb skaber bedre muligheder for, at de udførende medarbejdere tværfagligt og sammen med borgerne kan koordinere og planlægge, hvornår borgeren skal have hvilke besøg. Dette kalder i mange kommuner på en ændring af styringen at gå fra en model, hvor man har visiteret meget detaljeret til en model, hvor man visiterer bredere.  

På denne læringsdag ser vi nærmere på, hvordan en styringsmodel baseret på forløb kan se ud. Vi ser på faldgruberne og på, hvordan en model baseret på forløb kan understøtte den rehabiliterende tankegang, og stadig sikre, at vi har styr på økonomien. Derudover får du mulighed for at møde en kommune, som allerede har omlagt styringen til forløb. Læringsdagen vil være dialogbaseret, og du har derfor rig mulighed for at stille spørgsmål og vidensdele med deltagerne fra andre kommuner.  

 

Dit udbytte af læringsdagen 

På læringsdagen får du inspiration og viden om,  

  • hvordan man kan skabe den store omlægning af styringsmodellen  
  • hvordan man konkret kan konstruere forløb inden for ældrelovens rammer  
  • hvordan der med forløb skabes incitament til at rehabilitere borgerne 
  • hvordan der helt konkret planlægges med forløb 
  • hvordan man kan afregne leverandørerne med forløbstakster 
  • hvordan man gennem datadrevet ledelse kan holde styr på økonomien  

 

Hvem underviser på læringsdagen?

Undervisningen på læringsdagen varetages af Heidi Jul Nielsen, leder af Analyse og Økonomi i Hedensted Kommune, Katrine Schjelde, myndighedsleder i Roskilde Kommune, og Ida Andréa Stoltze Rasmussen, chefkonsulent i Komponent.

Heidi Jul Nielsen deler Hedensted Kommunes erfaringer med styring på ældreområdet. Hedensted Kommune har i en årrække haft en styringsmodel baseret på forløb/pakker og har senest organiseret hjemmeplejen i små teams. På læringsdagen fortæller Heidi om erfaringerne med overgang fra enkeltydelser til forløb/pakker, og hvordan der nu afprøves faste rammer til hjemmeplejen. Hun vil også komme ind på, hvilke overvejelser Hedensted Kommune gør sig i forhold til tilpasninger i forhold til nye krav til helhedsplejen i Ældreloven.

Katrine er uddannet fysioterapeut og har arbejdet både som visitator og myndighedsleder på ældreområdet i Roskilde Kommune. I Roskilde Kommune har de arbejdet med visitation i forløb/pakker siden 2012, og har derfor stor erfaring med fordele og ulemper ved styring med forløb/pakker. Katrines oplæg vil give inspiration til, hvordan man helt konkret kan arbejde denne form for styring, så det både understøtter den faglige og den økonomiske styring. 

Ida arbejder med data og udvikling af styringsmodeller og har de sidste 20 år arbejdet med, hvordan gode styringsmodeller og god brug af data bidrager til sikker styring, ledelse og kvalitetsudvikling i de borgernære indsatser på ældreområdet.

3.900 kr.
Sted og startdato
Fredericia: 10. marts 2025
Se tid og sted for det valgte forløb
Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia
10. marts 2025 kl. 9.30 - kl. 16.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Faglige ledere, myndighedsledere og økonomikonsulenter på ældreområdet. Læringsdagen er også relevant for ledere og medarbejdere, der er ansvarlige for planlægningsopgaven på ældreområdet eller faglige konsulenter/projektledere, der arbejder med afprøvning og implementering af faste og selvstyrende teams. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

RGS
Specialkonsulent
Rikke Grynderup Steffensen
LJB
Koordinator
Lena Judith Buckflash