Teamudvikling med høj psykologisk tryghed gennem aktionslæring, supervision i praksis og ledelsessparring.
Fredensborg Kommune er I gang med at etablere og implementere Selvstyrende teams i hele hjemmeplejeorganisationen. Man ønsker at udvikle og afprøve nye veje til yderligere stabilitet og kontinuitet i hjemmeplejen og de er allerede godt i gang.
Formål
Type2dialog skal understøtte teamudvikling gennem kompetenceudviklingsporet samt ledelsessparring i forhold til at understøtte læring i praksis. Læringsforløbet tager udgangspunkt i det enkelte teams behov for kompetenceudvikling og foregår gennem aktionslæring og supervision i det konkrete team.
Fredensborg Kommune ønsker med projektet:
- At borgerne i højere grad oplever omsorg og nærvær gennem større kontinuitet og kendskab hos medarbejderne
- At borgerne oplever større fleksibilitet ud fra behov, fremfor skemalagte kørelister
- At skabe øget sammenhæng og koordinering mellem faggrupper og vagtlag
- At være en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne oplever sig fagligt kompetente og har indflydelse på eget arbejde
Målgruppe
Målgruppen er alle medarbejdere i de fire hjemmeplejegrupper i kommunen – Nivå, Fredensborg, Humlebæk og Kokkedal, bestående af i alt 15 teams – 10 dagvagt teams, 4 aftenvagt teams og 1 tværgående team (Akutsygepleje, Aftensygepleje og Nattevagt).
Borgerne er de ca. 1.200 borgere i hjemmeplejen der modtager ydelser fra servicelovens § 83, § 83a og Sundhedslovens § 138 (hjemmepleje, rehabiliterende sundhedsindsatser og hjemmesygepleje).
Indhold
Medarbejdere: I de 15 teams arbejdes der, gennem aktionslæring, kompetenceudvikling og supervision i praksis med nedenstående områder:
Ledere: I projektet gennemføres ledersparring for driftslederne. Type2dialog understøtter dem ift. den praksisnære team- og kompetenceudvikling og de udfordringer der kan opstå ifm. implementeringen, samt håndteringen af disse.