På to dage får du nyeste viden om intern kontrol og tilsyn, så du bliver i stand til at etablere, sikre og vedligeholde et stærkt og effektivt kontrolsystem i din kommune.

Hvorfor er kurset vigtigt for dig? 

Kommuner har pligt til at sikre, at offentlige midler forvaltes forsvarligt og korrekt, men alligevel trækker kommuner (og andre offentlige organisationer) fortsat overskrifter om fejl, snyd og besvigelser som følge af et utilstrækkeligt internt kontrolsystem. Med dette kursus får du kompetencerne til at etablere, sikre og vedligeholde et stærkt og effektivt kontrolsystem, der understøtter, at I som kommune håndterer de væsentligste risici i jeres processer og forvalter ressourcerne optimalt.  

 

Dit udbytte 

Med dette kursus får du en dybere forståelse for, hvordan du arbejder med risikobaseret intern kontrol og tilsyn i praksis, så du bliver i stand til at identificere risici og behovet for kontroller. Du bliver således klædt på til at vurdere, hvordan I som kommune opnår den rigtige balance for et effektivt kontrolsystem.  

Du vil lære: 

  • Hvad god praksis for risikobaseret intern kontrol og tilsyn er i kommuner 
  • Hvordan du gennem etablering af en styringsramme for intern kontrol og tilsyn kan sikre et stærkt og effektivt kontrolsystem 
  • At identificere og vurdere risici, og hvordan du kan tilrettelægge, implementere og vedligeholde kontrolsystemer og -processer, der skal imødegå dem 
  • Hvad en effektiv kontrol er og hvor digitalisering, automatisering og anvendelse af ”simple” teknologier – smarte kontroller - kan understøtte et effektivt kontrolmiljø 
  • Om effektive kontroller i forskellige processer og du vil lære at koble det med den efterfølgende controlling 

 

Sådan bringer kurset dig videre: 

På kurset får du bl.a. mulighed for at prøve et interaktivt simuleringsspil, som vil teste og forbedre dine og kommunens kompetencer inden for risikostyring, intern kontrol og tilsyn.  Der vil ligeledes være rig lejlighed for vidensdeling på tværs af kommuner og du har løbende mulighed for at stille spørgsmål. Med andre ord giver kurset dig et godt fundament til efterfølgende at arbejde med udvikling, etablering og vedligehold af interne kontrolsystemer i din kommune. 

 

Undervisere  

Kurset gennemføres af eksperter fra Deloitte, som besidder den mest aktuelle viden og praktisk erfaring inden for risikostyring, intern kontrol og tilsyn i kommunerne.

9.600 kr.
Sted og startdato
Fredericia: 13. november 2024
Se tid og sted for det valgte forløb
Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia
13. november kl. 9.00 - 14. november 2024 kl. 16.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, elektronisk materialer samt overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber.

Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. 

Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder i økonomifunktionen. 

Program

Introduktion til kurset
Præsentationsrunde, formål og introduktion til dagens program.
Genstandsfelt for interne kontrolsystemer i kommuner
Er eksisterende kontrolsystemer tilstrækkelige og effektive? Hvad er god praksis og hvordan kobles intern kontrol til kommunens kerneopgaver?
Pause
Introduktion til risikoledelse og risikostyring
Introduktion til risikoledelse og risikostyring, herunder forandringsledelse samt roller og ansvar. I vil blive introduceret til en praktisk metodetilgang til at få overblik over processer og væsentlige risici samt prioritering heraf.
Frokost
Skab fundament for et solidt og balanceret kontrolsystem med et årshjul: Praktisk prioriteringsøvelse
I prøver kræfter med udfordringerne med at skabe et solidt og balanceret kontrolsystem. Gennem Deloittes risiko og intern kontrolspil opnår I forståelse for, hvad der skal til for at etablere et årshjul for en risikobaseret tilgang til intern kontrol i egen kommune. Gruppeopgave, hvor der samles op i plenum.
Pause
Skab fundament for et solidt og balanceret kontrolsystem med et årshjul - FORTSÆTTELSE
Prioriteringsøvelse fortsættes.
Opsamling og afrunding af dag 1
Introduktion til dagens program
Formål og introduktion til dagens program.
Praktisk drejebog: Modenhedsvurdering af egen kommune
Ved hjælp af Deloittes Drejebog for intern kontrol i kommuner vurderes modenheden af egen kommunes kontrolsystem gennem en række konkrete spørgsmål, der munder ud i konkrete aktiviteter og forbedringstiltag. I tages igennem drejebogen i plenum samtidig med, at I individuelt besvarer de konkrete spørgsmål.
Pause
Risikostyring og identificering af risici i udvalgte finansielle processer: Praktisk øvelse i kommunal kontekst
Praktisk øvelse i risikostyring i kommunal kontekst samt identificering af risici og vurdering heraf i to udvalgte finansielle processer – Løn og Indkøb af vare- og tjenesteydelser. En kombination af plenum diskussion og videndeling samt gruppeopgave. Der samles op i plenum.
Frokost
Risikostyring og identificering af risici i udvalgte finansielle processer - FORTSÆTTELSE
Praktisk øvelse fortsættes.
Effektive kontroller og det at gå fra ”Not so smart controls” til ”Smart controls”
Fungerer kontrollerne efter hensigten og er de effektive? Fremtidens kontroller er digitale og automatiske.
Pause
Mitigerende kontroller / aktiviteter: Praktisk øvelse i kommunal kontekst
Praktisk øvelse hvor mitigerende kontroller / aktiviteter mappes til de identificerede risici for de to udvalgte finansielle processer der er arbejdet med tidligere på dagen. En kombination af plenum diskussion og videndeling samt gruppeopgave. Der samles op i plenum.
Opsamling og afrunding

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LJB
Koordinator
Lena Judith Buckflash
RGS
Specialkonsulent
Rikke Grynderup Steffensen