Men hvordan kan hun så undervise på et kursus i grafisk facilitering?
En værktøjskasse – ikke kunst
– Grafisk facilitering er ikke kunst, og du behøver ikke være kreativt anlagt. I virkeligheden er grafisk facilitering en værktøjskasse med nogle simple, velafprøvede og veldefinerede figurer og former, som du træner, sætter sammen og bruger i kontekst, fortæller Katrine Brenner.
Hun anvender grafisk facilitering i undervisningen, i oplæg og når hun faciliterer processer i kommuner og regioner. Her oplever hun, at det er nemmere at fastholde deltagernes interesse, når hun anvender grafisk facilitering:
– Når man faciliterer et møde eller en workshop, vil man gerne have deltagernes fulde opmærksomhed. Men når man kæmper mod smartphones og overspringshandlinger, kan det nogle gange være svært at drive processen derhen, hvor man gerne vil. Man har brug for at engagere deltagerne, og her fungerer grafisk facilitering utrolig godt, siger hun og fortsætter:
– Kombinationen af ord og billeder hjælper hjernen til at bearbejde indtryk. Når vi får billeder på samtalen, giver den hurtigere mening, og det bliver nemmere for deltagerne at byde ind. Grafisk facilitering øger simpelthen kreativiteten og skabertrangen blandt de, der deltager i processen.
Se en kort video om kurset her: