Er du formand for et udvalg inden for ældreområdet? Og ønsker du at bidrage til at styrke udvalgets politiske ledelse og skabe større engagement i det lokale demokrati?

Som udvalgsformand har du formelt set kun opgaven med at lede møderne. Men der kan samtidig være nogle uformelle forventninger til dig om at sørge for, at udvalget sammen får sat retning, skaber fremdrift og sikrer opbakning til beslutningerne. Og nogle gange forventes du at stå på mål for udvalgets processer og beslutninger overfor borgerne – ofte efter aftale eller i samspil med borgmesteren og støttet af forvaltningen. 

Det kan du nu få et rum til at drøfte og reflektere over sammen med andre udvalgsformænd. Der bliver mulighed for at udvikle dig selv og dine muligheder for at bidrage til den politiske ledelse af området og for at få inspiration til udvalgets arbejde med de mange nye tendenser på fagområderne, til at tage med hjem og dele med udvalget.

I disse år skal kommunalpolitikere sætte retning på mange forandringer. Det kalder på gode politiske dialoger og processer og involvering af borgere og brugere – også i ældreudvalgene: Vi bliver flere ældre og en større andel ældre, der har kroniske lidelser, og det sætter ældreområdet under et hidtil uset og stigende pres. Kommunerne står over for implementeringen af en ny ældrelov, der lægger op til en ny organisering af området, og som sætter spot på udbredelse af velfærdsteknologi og øget samarbejde med civilsamfundet. Samtidig skal kommunerne løse opgaverne på området med færre medarbejdere. Derfor er det vigtigt, at udvalget på ældreområdet går foran og sammen med resten af kommunalbestyrelsen får sat retningen for områdets forandringer i din kommune. 

Du får nu som formand for et fagudvalg på ældreområdet mulighed for at sparre med andre udvalgsformænd og for at blive inspireret til at tage de politiske drøftelser på nye måder, og til at bidrage til gode politiske processer i udvalget.  

Vær med til at skubbe ting i gang, der rækker ud over valgperioden, og bidrag til at skabe nye former for demokratiske processer og dialoger i dit udvalg.

Komponent og KL tilbyder i fællesskab et forløb, der giver dig: 

  1. Et sparringsrum med andre udvalgsformænd fra samme område: Vi samler udvalgsformænd, der arbejder med ældreområdet. Hvis I har flere udvalg i kommunen, der dækker de områder, er I også velkomne til at deltage flere udvalgsformænd – og næstformænd. 
  2. Dialog og erfaringsdeling: Engager dig i faciliterede drøftelser og lær nye metoder til mødeledelse, alt imens du udveksler erfaringer med formands-kollegaer fra andre kommuner.
  3. Faglig inspiration: Modtag værdifuld indsigt fra KL og andre eksperter og konkrete eksempler fra deltagerne på det praktiske arbejde i det lokale udvalg. 
  4. Lokalt fokus: Rig lejlighed til at reflektere og drøfte, hvad det betyder i netop dit udvalgs lokale politiske ledelsesopgave, og hvordan du sammen med resten af kommunalbestyrelsen, dit udvalg og forvaltningen kan forberede jer til at håndtere både nuværende og fremtidige udfordringer. 
  5. Vær medskaber af sparringsrummet! Som deltager vil du ikke blot være en del af et lærings- og udviklingsfællesskab, men også aktivt bidrage til udformningen af dagsordenen for hver session, så indholdet bliver relevant for netop jer, der deltager.
Varighed: 3 dage
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.

Er du i målgruppen?

Udvalgsformænd på ældreområdet. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek
TRS
Chefkonsulent
Theis Rubinke Sørensen
1500x920_LOUA
Chefkonsulent
Louise Angelo