Bliv klædt på til at designe og facilitere medinddragende og effektive processer i din afdeling eller organisation og få et teoretisk indblik i, hvordan der skabes rum for samarbejde om udvikling og læring i forbindelse med løsning af komplekse opgaver.
Som leder i en offentlig organisation er der brug for, at du har kompetencer inden for mange forskelligartede ledelsesdiscipliner; blandt andet facilitering. Ordet ‘facilitering’ kommer af latin ‘facilis’ og betyder at gør lettere. Som facilitator har man en processtyrende rolle med henblik på at gøre samarbejdet om opgaveløsningen lettere for medarbejderne - også når der er modsatrettede interesser på spil.
På modulet lærer du at lede og navigere i spændingsfelter mellem forskellige niveauer og interesser, hvor både narrative dialogredskaber, visuelle faciliteringsmetoder og psykologisk tryghed indgår som centrale elementer i arbejdet med de relationelle processer på gruppe- og organisationsniveau.
Du tilegner dig værktøjer og kompetencer til at skabe inddragende processer med afsæt i organisationens behov og du bliver bevidst om din egen rolle som både leder og facilitator.
Hvad er mit udbytte?
- At kunne analysere de organisatoriske behov og muligheder for relationelle processer.
- At skabe organisatorisk læring og udvikling.
- At arbejde strategisk og praktisk med facilitering ved hjælp af procesdesign og forskellige faciliterings- og mødeledelsesgreb.
- Og at kunne navigere i rollen som både leder og facilitator.
Målgruppe
Modulet Ledelse og facilitering (5 ECTS) er for dig, som er leder i den offentlige sektor.
Mød dine undervisere
Katrine Snellman Brenner
Chefkonsulent hos Komponent
Katrine er bl.a. underviser på Komponents proceslederuddannelse, Bedre Borgerdialog og Grafisk facilitering. Hun er en dygtig formidler og har øje for at skabe ny indsigt i og bevægelser på arbejdspladser og i organisationer. Tidligere har Katrine arbejdet med procesledelse i en af landets store kommuner og hendes undervisning bærer således præg af praksisnære- såvel som teoretiske erfaringer.
John Møldrup
Chefkonsulent i Komponent
John er ekspert i proces- og innovationsledelse – et område, hvor han gennem mange år har opbygget stærke teoretiske og praktiske kompetencer. John er en stærk formidler med fokus på at arbejde med omsætning af teori til praksis.
John underviser ligeledes på Den Offentlige Proceslederuddannelse®.
Fakta og formalia
Dette modul består af:
- 4 undervisningsgange
- vejledning
- opgaveskrivning
- mundtlig eksamen
Den skriftlige opgave har omfang af max. 5 sider per person.
Pensum udgøres af grundbøger (helt eller delvist) samt artikler, og udgør ca. 500 sider. Grundbøger udleveres og de elektroniske artikler lægges på mitKomponent.
Litteratur til hver undervisningsgang vil fremgå af lektionsplanen, som fremsendes ved endelig tilmelding til modulet.
For at blive optaget skal du minimum have en kort videregående uddannelse samt to års erhvervserfaring. Husk at uploade dokumentation for, at du kan optages.
Modulet afsluttes med en kombinationsprøve, individuelt eller i gruppe. En kombinationsprøve er et skriftligt oplæg kombineret med en mundtligt prøve.
Den Offentlige Lederuddannelse
Dette modul er en del af Den Offentlige Lederuddannelse på diplomniveau (60 ECTS), som består af:
- 3 grundmoduler (3 x 10 ECTS)
- 3 valgmoduler (3 x 5 ECTS)
- 1 specialemodul (15 ECTS)