Verden er i forandring, og som topleder står du over for udfordringer, der kræver noget andet og mere end traditionelle ledelsesværktøjer. Vi kan kalde dem vilde problemer – komplekse, grænseoverskridende og genstridige problemer, som sjældent lader sig definere eller løse så nemt. Tænk på mistrivsel, klimakrise, mangel på arbejdskraft og udfordringer med folkesundheden.
Uanset om du er leder i det offentlige, det private eller civilsamfundet, er vilde problemer en uundgåelig del af din hverdag og fremtid.
Denne masterclass giver dig et unikt læringsforløb, hvor du, i samspil med andre topledere fra forskellige sektorer, udforsker nye måder at tackle komplekse udfordringer på. Sammen udvikler vi et nyt kompas til at navigere i de foranderlige farvande, som vilde problemer udgør, og vi sætter fokus på, hvordan du skaber reel forandringskraft i din organisation.
Omfang
3½ intensive kursusdage, hvor teori, praksis og erfaringsudveksling forenes.
Oplægsholdere
Du kan bl.a. møde
- Jesper Fisker, administrerende direktør, Kræftens Bekæmpelse og formand for Sundhedsstrukturkommissionen
- Sigge Winther Nielsen, direktør, INVI - Institut for vilde problemer
- International gæst Geoff Mulgan, professor, University College London og tidligere rådgiver for Tony Blair
- Pernille Halberg Salamon, direktør, Komponent - Kommunernes Udviklingscenter
- Martin Østergaard Christensen, stadsdirektør, Aarhus Kommune
- Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær, Red Barnet
- Martin Præstegaard, administrerende direktør, ATP
- Henrik Plougmann Olsen, administrerede direktør, HOFOR
Er du klar til at udvide din ledelseshorisont og tackle de mest komplekse udfordringer, vores tid byder på?
Så tilmeld dig denne masterclass og bliv en del af en ny generation af topledere, der skaber reel og varig forandring.
Deltagelse i denne eksklusive masterclass koster 39.500 kr. inkl. moms.
Hvis du tilmelder dig i november 2024 får du 10 % rabat.
Prisen inkluderer 3½ intensive kursusdage i dejlige omgivelser, alt kursusmateriale, forplejning, overnatning dag 3-4 samt adgang til et unikt netværk af topledere.
Dit udbytte
Ved afslutningen af masterclassen er du udstyret med et stærkt kompas og atlas til at navigere i vilde problemer. Du får en dyb forståelse af de komplekse dynamikker, der karakteriserer de udfordringer, du står overfor, og du lærer at anvende INVIs model som et effektivt redskab til håndtere vilde problemer.
Lige så vigtigt udvikler du relationer til et stærkt netværk af topledere på tværs af sektorer, som du kan trække på i fremtidige udfordringer. Masterclassen giver dig ikke blot teoretisk indsigt, men også praktiske metoder til at skabe forandring i din organisation og i samfundet.
Kursusstruktur og indhold
Dag 1: Forståelse og indpasning - identificer dit vilde problem
Den 11. marts kl. 9:00-16:00
Første dag tager udgangspunkt i at definere og forstå de vilde problemer, som lige præcis du står overfor. Hvad karakteriserer udfordringerne, og hvorfor er de så svære at løse? Vi præsenterer INVIs model for vilde problemer, som giver dig et kompas til at styre igennem vildnisset af kompleksitet. Modellen er et collective intelligence værktøj, der styrker dit grundlag for at træffe beslutninger ved at omdanne indsigter direkte fra de praktikere, der er tættest på problemet, til virksomme indsatser.
INVIs model er designet til at hjælpe ledere med at analysere og navigere i komplekse problemstillinger, og vi anvender den til at identificere og arbejde med deltagernes egne cases. Her får du mulighed for at samarbejde med topledere fra andre sektorer og høre, hvordan de tackler lignende udfordringer. Du vil hurtigt opdage, at selvom sektorerne kan være forskellige, er problemerne tæt koblede.
Mød blandt andre:
- Jesper Fisker, der fortæller om karakteren af de udfordringer, som offentlige og private organisationer skal håndtere i dag og i fremtiden
- Sigge Winther Nielsen, der kridter banen op til at forstå dit vilde problem
Dag 2: Navigation og samarbejde - fra problemer til indsatser
Den 8. april kl. 9:00-16:00
På dag to går vi i dybden med, hvordan du med udgangspunkt i dit kompas kan navigere ved hjælp af samarbejdsmodeller. Du bliver introduceret til et atlas over samarbejdsmodeller, der gør det muligt at matche særlige typer af vilde problemer med konkrete værktøjer. Fokus er på, hvordan du mobiliserer ressourcer og engagerer din omverden - både internt og eksternt. Ved at trække på erfaringer fra andre topledere får du indsigt i, hvordan man skaber effektive samarbejder, der ikke bare gør indhug i problemerne her og nu, men også skaber vedvarende forandring. Dagen afsluttes med en diskussion om vedholdende implementering – hvordan sikrer du, at de løsninger, du udvikler, også bliver til virkelighed?
Mød blandt andre:
- International gæst Geoff Mulgan, professor ved UCL og tidligere rådgiver for Tony Blair
- Pernille Halberg Salamon og Martin Østergaard Christensen i en samtale om, hvordan man skaber reel forandringskraft i store organisationer med mange interessenter
Dag 3+4: Stategisk lederskab - forandring på tværs
Den 6. maj kl. 14:00 - 7. maj kl. 13:00 (internat)
Sidste dag sætter fokus på dit personlige lederskab og evne til at drive forandring i komplekse miljøer. Hvordan samler du politikere, organisationer og interessenter om en fælles strategisk indsats? Vi arbejder med case-baseret læring, hvor vi gennemgår konkrete eksempler på, hvordan ledere har skabt forandring i komplekse situationer. Du lærer, hvordan du effektivt kan arbejde på tværs af sektorer og i "mellemrummene" i din egen organisation – de steder, hvor innovation ofte opstår. Vi runder dagen af med at fokusere på ledelse med data, og hvordan du forankrer reelle ændringer i organisationens kultur og struktur. Her er der igen være mulighed for at udveksle erfaringer med de andre topledere, så du går hjem med konkrete strategier, der kan implementeres med det samme.
Mød blandt andre
- Martin Præstegaard, der fortæller om, hvordan han sætter sig selv i spidsen for at få strategien realiseret
- Henrik Plougmann Olsen, der giver sit bud på, hvordan man kan mobilisere ressourcer og skabe løsninger
Målgruppe
Masterclassen henvender sig til topledere fra regioner, stat, kommuner og større organisationer i det private og civilsamfundet, herunder direktionsmedlemmer, afdelingschefer, direktører og vicedirektører. Det er en enestående mulighed for dig, der ønsker at samarbejde med ligesindede ledere på tværs af sektorer og få nye perspektiver på komplekse problemstillinger,
Praktiske informationer
Dag 1:
11. marts 2025 kl. 9.00 - kl. 16.00
INVI- Institut for vilde problemer, Snaregade 10B, 1208 København K
Dag 2
8. april 2025 kl. 9.00 - kl. 16.00
KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S
Dag 3+4
Den 6. maj 2025 kl. 14:00 - 7. maj 2025 kl. 13:00 (internat)
Hotel Hesselet, Christianslundsvej 119, 5800 Nyborg
Deltagelse i denne eksklusive masterclass koster 39.500 kr. inkl. moms.
Hvis du tilmelder dig i november 2024 får du 10 % rabat.
Prisen inkluderer 3½ intensive kursusdage i dejlige omgivelser, alt kursusmateriale, forplejning, overnatning dag 3-4 samt adgang til et unikt netværk af topledere.
Hvis du tilmelder dig i november 2024 får du 10 % rabat.
Normalpris: Deltagelse i denne eksklusive masterclass koster 39.500 kr. inkl. moms.
Prisen inkluderer 3½ intensive kursusdage i dejlige omgivelser, alt kursusmateriale, forplejning, overnatning dag 3-4 samt adgang til et unikt netværk af topledere.
Den 11. februar 2025.
Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Du kan stadig tilmelde dig efter fristens udløb, hvis der er ledige pladser.