Kommunale ledere står i første række i forhold til at håndtere trusler vedrørende cyber- og informationssikkerhed. Driften skal sikres bl.a. ved at have tilstrækkelig kapacitet til at imødegå angreb og sikre fortsat drift.
I en Momentum-undersøgelse fra efteråret 2024 svarede 97 procent af de kommunale it-chefer, at cybertruslen er større eller langt større end kommunens ressourcer til at håndtere den.
Har jeres ledelse tilstrækkelig indsigt i truslerne omkring cyber- og informationssikkerhed? Og har de redskaberne til at kunne balancere de mange hensyn, herunder involvering af den politiske ledelse og borgerne?
Seminaret i cyber- og informationssikkerhed henvender sig til kommunale ledere, chefer og direktører. Formålet er at give deltagerne en solid forståelse af de aktuelle cybertrusler, hvordan de påvirker den kommunale sektor, og hvilke konkrete tiltag de som ledere kan igangsætte for at beskytte kommunens data, systemer og borgere.
Dit udbytte
- Forstå de største cyber- og informationssikkerhedstrusler, og hvordan de konkret kan ramme kommunale enheder.
- Have indsigt i de grundlæggende metoder og værktøjer til risikovurdering.
- Et styrket kendskab til informationssikkerhed og regulering for medarbejdere og ledelse
- Være klædt på til at tage ansvar for at styrke sikkerhedskulturen i egen organisation.
Som deltager, styrker du din egen ledelsespraksis med indsigt i:
✓ Strategisk ledelse af sikkerhed: Hvordan informationssikkerhed og compliance ift. regulering udgør fundamentet for en stærk sikkerhedskultur.
✓ Forebyggende tiltag: Hvordan man som leder kan styrke organisationens modstandskraft mod cyberangreb gennem bedre medarbejderadfærd og klare retningslinjer.
✓ Kommunikation i krisesituationer: Hvordan man som leder håndterer kommunikation både internt og eksternt ved en sikkerhedshændelse.
Deltagerne vil gå hjem med eksempler på konkrete værktøjer og handleplaner, der kan inspirere i forhold til egen ledelsespraksis. Seminaret styrker den enkelte leder og den samlede organisations evne til at håndtere fremtidens sikkerhedsudfordringer.
Målgruppe
Kurset henvender sig til kommunale ledelser, der ikke har cyber- og informationssikkerhed som deres primære ledelsesopgave. Kurset kan fint afvikles på tværs af niveauer og sektorer. Vi tilpasser kurset til deltagerkredsen, så det passer til jeres behov.
Dine undervisere
- Jacob Herbst, Teknisk chef i Dubex A/S, forperson for det nationale Cybersikkerhedsråd
- Jesper Hosbond Jensen, chefkonsulent i Komponent
Begge undervisere bringer stor erfaring inden for deres områder, hvilket sikrer en undervisning, der er både fagligt kompetent og tæt på praksis.
08.30 Kaffe og netværk
09.00 Velkomst og introduktion til dagens tema: Ledelse i forhold til digitale trusler
09.15 Det aktuelle trusselsbillede
10.00 En kommunal case
10.30 Pause
10.45 Ledelse og risikostyring
12.00 Frokost og egen tid
12.45 Sikkerhedskultur
13.45 Kommunikation og involvering af interessenter
14.30 Pause
14.45 Handleplaner og konkret indsats
15.45 Opsamling og læringspunkter
16.00 Afslutning
Der vil undervejs på dagen blive indlagt gruppeøvelser.
Er din ledelse klar til at håndtere truslerne fra cyberkriminelle?
Med kurset styrker vi jeres ledelse i forhold til at kunne imødegå truslerne, få opbygget kapacitet og styrke jeres sikkerhedskultur. Tilmeld jer kurset og få den nødvendige indsigt og erfaring til at løfte ledelsen i forhold til cyber- og informationssikkerhed.
Vi tilpasser kurset til kommunerne, og kan også levere forløbet hos jer. Kontakt konsulenten for en dialog herom.
Kommunernes cybersikkerhedsskole
I Kommunernes cybersikkerhedsskole har vi udviklet forløb om cybersikkerhed til dig, der er medarbejder, leder, en del af direktionen eller politiker.
Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i din kommunale hverdag, så du kan få en forståelse for, hvordan I kan håndterer de sikkerhedsmæssige udfordringer.