Få indsigt i, hvordan ny teknologi, ChatGPT og AI kan udnyttes i din hverdag som sundhedsadministrativ leder / ledende lægesekretær og bliv styrket i at lede udvikling og implementering af digitale løsninger og dataanvendelse.

Sundhedsvæsnet er i en rivende udvikling, der understøttes og drives af digitale løsninger og styrket brug af data, hvor AI og ChatGPT giver hidtil usete muligheder. Det betyder, at lægesekretærer får nye administrative opgaver, blandt andet nye digitale arbejdsgange, datahåndtering og deltagelse i udviklingsprojekter. 

For dig som sundhedsadministrativ leder / ledende lægesekretær betyder det, at du får brug for ny viden og nye kompetencer inden for ledelsesfeltet. Med kompetencepakken styrker du dine kompetencer til at lede udvikling og implementering af digitale løsninger og til at understøtte ledelse og styring med data. Det får du med to valgmoduler fra Den Offentlige Lederuddannelse, der er skræddersyet til din praksis som sundhedsadministrativ leder / ledende lægesekretær. 

Med kompetencepakken bliver du klædt på til:

  • At forstå de mange muligheder for hvordan teknologi, digitalisering og bl.a. AI og ChatGPT fører med sig for at skabe bedre patientforløb og arbejdsgange 
  • At kunne forholde dig proaktivt til digitalisering af arbejdsgange, databehandling, service og kommunikation til patienter 
  • At lede opad og tværgående med udgangspunkt i de digitale muligheder og data, der bliver anvendt systematisk og integreret i beslutningsgrundlaget
  • At lede digitale og datadrevne forandringer med fokus på kerneopgave, patienter og pårørende, så I skaber den bedst mulige praksis

I kompetencepakken arbejder vi med ledelses- og udviklingsopgaven ind i en tværfaglig og tværorganisatorisk sammenhæng. Samtidig bliver du bevidst om dine egne ledelsesmæssige styrker og udviklingspotentialer, når du skal lede implementeringen af digitale processer og teknologier.

19.200 kr.
Sted og startdato
Herlev: Januar 2025
ECTS: 10
Se tid og sted for det valgte forløb
Kompetencepakke for ledende lægesekretærer:

Ledelse af digital transformation + Ledelse med data

Undervisning: 13.1. + 24.1. + 27.2. + 28.2. + 11.3. (online) + 26.3. + 10.4. (online) + 9.5.2025 - kl. 9.00-15.00
Læringsgrupper: 20.1. + 7.2. + 5.3. + 18.3. + 23.4.2025 - (estimeret til 3-4 timer)
Vejledning: uge 20-21 (online)
Aflevering: 10.6.2025
Eksamen: 19.6.2025

Tilmeldingsfrist 4. december 2024.
Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Undervisere er Susanne Østergaard + Ann Bendixen
Undervisningen foregår hos Komponent, Lyskær 3ef, 1. sal, 2730 Herlev
----------------------
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene.

Med Kompetencepakken får du

  • Kompetencer til at lede ny teknologi og digitalisering af arbejdsgange, service og kommunikation. 
  • Kompetencer til at lede og udvikle den data, der er til rådighed, og oversætte data til ny hverdagspraksis til gavn for patienter og samarbejde.
  • Metoder til at udvikle og understøtte en kultur, hvor digitale muligheder kvalificerer og udvikler både det interne samarbejde og samspillet med patienterne.   
  • Konkrete værktøjer til at lede arbejdet med at indsamle, bearbejde, og analysere data således, at det kan anvendes til beslutningsstøtte.
  • Metoder til at lede opad og på tværs med afsæt i de digitale muligheder og data
Læs mere Læs mindre
Vejlederkursus

Tidligere studerende udtaler

Anita

Det fagene specielt har lært mig, er, hvordan jeg helt konkret arbejder med og anvender data i mine opgaver som leder i dagligdagen, hvor implementering af nye projekter er en hverdagsopgave. 

Jeg klæder mine medarbejdere på til selv at bruge data som understøttende for gode beslutninger. Jeg bruger konkret data som evidens overfor mine ledere, i forhold til hvorfor det giver mening at arbejde videre med løsninger inden for et givent område. Det har langt større gennemslagskraft overfor de fagprofessionelle fremfor kun at tale om synsninger og fornemmelser,"

Anita Bredahl C.
Sundhedsadministrativ leder, Sjællands Universitetshospital

Jane doe

”Modulet er en gave til de sundhedsadministrative ledere. Det gav mig et blik på, hvor både jeg og min afdeling er i den digitale udvikling, og jeg fik værktøjerne til at arbejde med udviklingen i stedet for at stå tilbage. Jeg fik en stor viden om vores muligheder for at være med strategisk i front med de data, vi kan være med til at analysere ud fra. 

Ved at være på et hold med andre sundhedsadministrative ledere får man mulighed for udvikling og sparring inden for vores felt, og det giver en meget større forståelse på tværs af afdelinger og hospitaler,”

Karin Christiansen
Sundhedsadministrativ leder/ Ledn. lægesekretær, Rigshospitalet

Mød dine undervisere

Læs mere Læs mindre
Susanne Østerggard

Susanne Østergaard 
Ekstern underviser hos Komponent 

Susanne er en erfaren underviser og har gennem en årrække undervist på Den Offentlige Lederuddannelse. I regi af Komponent har Susanne udviklet og gennemført en række skræddersyede forløb for kommuner og regioner. Her har hun arbejdet med ledelse af digital transformation, ledelse af forandringsprocesser og tværgående samarbejde. 

Som underviser lægger Susanne vægt på at facilitere læring i spændingsfeltet mellem de teoretiske perspektiver og lederens egen praksis – og med fokus på den organisatoriske kontekst, herunder brugere, borgere – og politikere

Læs mere Læs mindre
 Ann Bendixen

Ann Bendixen 
Ekstern underviser hos Komponent 

Ann har mere end 30 års erfaring med ledelse og digitalisering inden for den offentlige sektor. Herfra har hun erfaring med udvikling af it-strategier, forandringsledelse, kompetenceudvikling samt udvikling og udnyttelse af de digitale muligheder til brugervendte løsninger.

Som supplement til sit arbejde som konsulent inden for digitalisering er Ann uddannet coach, og hun har fokus på, hvordan vi med coaching og coachende kommunikation kan motivere og støtte mennesker igennem store omvæltninger og de forandringsbølger digitalisering kan medføre.

Læs mere Læs mindre

Fakta og formalia

Forløbet består af 2 moduler, der løber fra 13.01.2025 til 19.06.2025, hvor der afsluttes med én samlet eksamen.

De to modul indeholder samlet: 

  • 6 undervisningsdage i Herlev
  • 2 virtuelle undervisningsdage
  • Vejledning
  • Én samlet eksamen 

Pensum udgøres af grundbøger samt artikler, som tilsammen udgør ca. 2* 500 sider. Grundbøger udleveres og de elektroniske artikler lægges på læringsportalen MitKomponent. 

Litteratur til hver undervisningsgang vil fremgå af en lektionsplan, som du får ved endelig tilmelding til modulet.

  • Hvis du allerede er i gang med Diplom i Offentlig Ledelse, kan du tage kompetencepakken som to af dine valgmoduler. 
  • Har du afsluttet Diplom i Offentlig Ledelse vil kompetencepakken være supplerende kompetenceudvikling. 
  • Er du ikke allerede i gang med taget Diplom i Offentlig Ledelse, kan du tage kompetencepakken som særskilt kompetenceudvikling

Valgmodulerne tager afsæt i praksis og viden inden for teknologi, digitalisering og data er ikke en forudsætning.

For at blive optaget skal du minimum have en kort videregående uddannelse samt to års erhvervserfaring. Husk at uploade dokumentation for, at du kan optages. Hvis du allerede har taget et diplommodul i ledelse, skal du blot uploade dit eksamensbevis. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

TOL
Studievejleder - DOL
Tina Olsen
HTI
Chefkonsulent
Hirse Tikjøb