Dorte Smedegaard Bach arbejder som administrativ medarbejder på et bosted for udviklingshæmmede. Det har hun gjort siden 2014, hvor hun blev ansat i Region Nordjylland efter flere år i det private. I 2019 gik hun i gang med det første obligatoriske modul på Kommunomuddannelsen efter opfordring fra sin tillidsrepræsentant.
– For mig er kommunomuddannelsen med til at give nogle spændende udfordringer i mit arbejde. Uddannelsen har også givet mig en god grundlæggende viden om, hvordan det offentlige fungerer. Når man f.eks. kommer fra det private, lærer man rigtig meget af et modul som Forvaltning i kommuner og regioner, siger Dorte Smedegaard Bach.
Tag din Kommunom i dit eget tempo
I stedet for at tage de tre obligatoriske moduler ud i et, har Dorte Smedegaard Bach lagt små pauser ind mellem modulerne. På den måde har studielivet passet bedre sammen med arbejds- og familielivet.
– For mig var det godt at have lidt luft mellem de tre moduler, selvom det selvfølgelig har den ulempe, at man ikke er sikker på at kunne følges med sine medstuderende. Alligevel synes jeg, der er værd at overveje, hvis man er lidt nervøs for, om man kan få tingene til at hænge sammen, siger Dorte Smedegaard Bach. Selv har hun i hvert fald oplevet, at kommunomuddannelsen var overkommelig at komme igennem.
– Jeg vidste jo ikke helt, hvad jeg gik ind til, men jeg troede faktisk, at der ville være mere arbejde i forbindelse med uddannelsen. Nu har jeg selvfølgelig heller ikke små børn, men som jeg ser det, er det en vigtig pointe, at det er meget forskelligt, hvor meget tid folk bruger på deres Kommunom, siger Dorte Smedegaard Bach og fortsætter:
– Skal jeg give et godt råd til andre, der overvejer at gå i gang med en Kommunom, er det helt klart at springe ud i det. En kommunomuddannelse er overkommelig, og den giver nye spændende udfordringer og en masse viden, som jeg i hvert fald ikke havde i forvejen. Og så møder man en masse spændende mennesker, man ellers ikke ville have mødt.