Myndighedssagsarbejdet på børne- og ungeområdet er komplekst. Der kan være mange aktører i barnets liv, og mange informationer, der skal afvejes, hvorfor det er afgørende, at der i sagsforløbet arbejdes systematisk med en tydelig rød tråd fra underretning og til den løbende opfølgning på foranstaltninger/indsatser.
Kurset kombinerer nyeste viden om systematisk sagsbehandling med konkrete øvelser og eksempler fra praksis.
I kurset indgår obligatoriske og valgfri moduler, der tilpasses jeres konkrete kommune/afdeling.
Et praksiskursus består af moduler rettet mod ledelsen (samlet én dag) og fire kursusdage.
På kurset sætter vi fokus på:
- Systematik i sagsbehandlingen.
- Underretninger.
- Screening, afdækning og børnefaglige undersøgelser.
Der kan også være fokus på:
- Inddragelse som mindset i systematisk sagsarbejde.
- Tidslinjer i sagsbehandlingen.
- Valg af indsatser.
- Barnets Plan
- Løsningsfokuseret tilgang. (LØFT)
Ved kursets afslutning har I viden om relevante metoder som understøtter systematisk sagsbehandlingsarbejde, inddragelse og kvalitetsparametre i sagsbehandlingen, samt kompetencer i at anvende dem i den konkrete kontekst.
Derudover vil I opnå færdigheder i at arbejde systematisk med inddragelse, anvende digitale løsninger og være metodisk velfunderet i forhold til det socialfaglige skøn også i mere komplekse sager.
Før, under og efter kursusdagene vil der være fokus på at integrere viden til egen praksis i overensstemmelse med kommunens/afdelingens strategi.
Formøder mellem kursusleverandøren og ledelsen i kommunen
Inden afholdelse af et praksiskursus, skal der afholdes et formøde mellem Seminarer.dk og ledelsen hos jer. Mødet er en forventningsafstemning om praktiske forhold, som datoer og deltagere, samt den indholdsmæssige målretning af kurset
Undervisere
Undervisningen forestås af Professionshøjskolen Absalon, og underviserne udvælges med afsæt i de konkrete læringsmål for kurset.
Et kursus fra Social- og Boligstyrelsen
Kurset afholdes af Seminarer.dk og Professionshøjskolen Absalon for Social- og Boligstyrelsen. Kurset indgår i Social- og Boligstyrelsens Børnekatalog – et kursustilbud målrettet kommunale sagsbehandlere og deres samarbejdspartnere på det udsatte børne- og ungeområde. Børnekataloget administreres af Komponent – Kommunernes Udviklingscenter.
Myndighedsrådgivere og ledere på området for udsatte børn og unge.